dsc_0451Opening Kunstgrasveld, verslag en fotoreportage Jeugd Persbureau Wikji Keizer

Amersfoort 7 september KVVA, Jeugdredactie rapporteert.

Al weken waren mijn vrienden en ik aan het kijken hoe het kunstgrasveld bij KVVA werd aangelegd.

Al weken waren mijn vrienden en ik aan het kijken hoe het kunstgrasveld bij KVVA werd aangelegd. We hoopten dat wij de eersten zouden zijn die erop mochten spelen. Wat zag het er mooi uit! En wat waren we blij dat onze club eindelijk ook kunstgras kreeg. Voortaan (bijna) geen afgelaste wedstrijden meer, vanwege een modderig veld!

Op 7 september was de officiële opening, maar twee weekenden daarvoor waren er al wedstrijden op gespeeld. Zelf mocht ik er op zaterdag 3 september voor het eerst op met mijn team. Het speelde heel fijn!

dsc_0454Woensdagavond 7 september vanaf 18.30 uur werd het prachtige kunstgrasveld dus officieel geopend met een minitoernooi. Loco-burgemeester Hans Buijtelaar (verantwoordelijk voor sport) en IJsselmeervogels voetballer Mike van der Laar waren er ook bij.

Ed Wieggers, lid van de jeugdcommissie van KVVA, hield een toespraak. Hij vertelde, welke teams gingen spelen: de onder de 17-teams van KVVA, Woudenberg en IJsselmeervogels. Als eerste speelde KVVA tegen de IJsselmeervogels. Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen voor KVVA en voor de Vogels. Dennis Brink was wat mij betreft man of the match van KVVA, omdat hij de meeste kansen creëerde. Helaas lukte het niet om de winst binnen te slepen (eindstand 0 – 2). Daarna klopte IJsselmeervogels Woudenberg behoorlijk hard (3 – 1). Toen ging het om de tweede en derde plaats tussen KVVA en Woudenberg. Het zag er een tijdje heel goed uit voor KVVA: er werd een keer gescoord door Dennis. Helaas gaf de scheidsrechter nog 5 minuten extra, waarin Christian van de Berg een poeier van Woudenberg niet kon tegenhouden. Maar och, och, wat deed die jongen – en het hele team – zijn best. IJsselmeervogels werd dus eerste en KVVA derde, maar we hebben toch erg genoten van het mooie voetbal.

De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij de aanvoerder Ryan van Keken van KVVA een beetje teleurgesteld de kleinste beker in ontvangst nam.

Het was een goed openings-toernooi voor een prachtig veld.

dsc_0728De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij de aanvoerder Ryan van Keken van KVVA een beetje teleurgesteld de kleinste beker in ontvangst nam.

Het was een goed openings-toernooi voor een prachtig veld.

Verslag Wikji Keijzer. een fotoreportage is bijgevoegd.

Mijn keuze, plaats ik hier.

dsc_0675 csc_0740

csc_0734 dsc_0665