Occupy Amersfoort ‘staat’ niet meer, de beweging is echter nog volop actief. Zo was ze bijvoorbeeld  aanwezig in de Johanneskerk in Amersfoort om uitleg te geven over de motieven van Occupy en om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.  Ook neemt Occupy Amersfoort deel aan acties en demonstraties die overal in het land gevoerd worden en blijft ze bezig met informeren.

Op zondag 1 april heeft Occupy Amersfoort tijdens een ludieke actie het Burgemeester Brouwerplantsoen in gezaaid om het daarmee, zoals eerder beloofd aan Burgemeester Bolcius en de VVD, mooier achter te laten dan het was toen de beweging daar haar tenten opsloeg.

Op dinsdag 1 mei a.s. zal Occupy Amersfoort de documentaire ‘Moving forward’ van Zeitgeist vertonen in zaal Bloemendaal van Zandfoort aan de Eem. De documentaire geeft inzicht in de manier waarop onze huidige maatschappij werkt of, beter gezegd, niet werkt. Het toont de negatieve werking van de meest geaccepteerde en minst begrepen gevestigde instituten in onze samenleving, zoals onder andere het geld systeem. Het doorbreekt daarbij de mythes van de oorsprong van onze recente welvaart en die over de rol van erfelijkheid en opvoeding bij het bepalen van onze toekomst, het zogenaamde nature-nurture dilemma.

Met deze docu-film wil Occupy Amersfoort laten zien wat mensen in beweging brengt. De film zal worden ingeleid door Seth Lievense, woordvoerder van Zeitgeist Nederland. Vanwege de duur zullen er twee pauzes zijn, gedurende welke er gelegenheid is vragen te stellen aan leden van Occupy en Zeitgeist.  Ook is er gelegenheid over de film na te praten. Om ruimte te creëren voor gesprekken en ontspanning laten we de avond vroeg beginnen, namelijk om 18.00 uur. De toeging is gratis. (Aanvang film 18.45 uur)

Het vroege tijdstip van aanvang biedt tevens een uitgelezen kans kennis te maken met het restaurant en de gezellige bar van Zandfoort aan de Eem. Over het culinaire aanbod daar valt alvast meer te lezen op de volgende website: www.zandfoort.nl

Locatie: Zaal Bloemendaal van Zandfoort aan de Eem, Eemlaan 100, 3812 ED Amersfoort. Tel.: 033 448 19 51