Zondagavond 22 april rond 18.30 uur werd de dierenambulance van de Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. gebeld door een medewerkster van Hakze Party-Catering service. Al een poosje kwam bij hen dagelijks een katje aanlopen. Het katje maakte een zieke indruk en was sterk vermagerd. De dierenambulance kwam ter plaatse en trof een zeer aanhankelijk, erg mager schildpadpoesje aan, een echte lieverd die zich graag liet knuffelen en luidkeels knorrend blijk gaf van waardering voor alle aandacht.

Na de nodige knuffels werd het poesje door de ambulance meegenomen en naar de kattenopvang bij diergeneeskundig centrum De Vallei in Woudenberg gebracht. Met een bakje lekkere kattenbrokken, vers  water   en  een dekentje kon ze zich installeren voor de nacht.

Navraag de volgende ochtend bij De Vallei leerde dat het poesje het goed maakt en naar verwachting snel zal opknappen. Helaas is het katje niet gechipt en kan de eigenaar niet achterhaald worden. De komende twee weken verblijft het poesje bij De Vallei in de hoop dat de eigenaar zich meldt. Als er geen eigenaar komt opdagen zal er hopelijk snel een nieuw thuis voor de kat gevonden worden waar ze lekker geknuffeld en in de watten gelegd kan worden.

Wat fijn dat er mensen zijn die zich bekommeren om een dier dat hulp nodig heeft, veel dank aan de mensen van Hakze voor de eerste opvang van het poesje!

Dierenambulance Amersfoort is een stichting die uitsluitend werkt met vrijwilligers die 24 uur per dag, 7 dagen per week, paraat staan om dieren in nood te helpen. Niet alleen honden en katten maar ook vogels, egels, konijnen en andere dieren uit de natuur. Ziet u een dier in nood bel dan 06 – 54 33 74 07.