AMERSFOORT – Vorige week is vastgesteld wie de drie genomineerden zijn voor de Utrechtse Jeugdzorg Award 2012. Dit zijn Peter Hanselaar, werkzaam in Amersfoort als gezinswerker bij Zandbergen Jeugd- en Opvoedhulp; Tanja Groeneveld, werkzaam in Amersfoort als senior groepsleider bij de Crisisopvang van Lijn 5 en Gerco van Nieuwkoop uit Maarsbergen, werkzaam als ambulant hulpverlener bij LSG-Rentray. Eind november wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van deze Award.
Tijdens de Utrechtse Week van de Jeugdzorg 2012, van 19 tot en met 25 november, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Een van de activiteiten is de Utrechtse Jeugdzorg Award. Deze verkiezing wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Jongeren, ouders en medewerkers konden in de afgelopen zes weken een kandidaat voordragen voor de Jeugdzorg Award. Uit alle inzendingen heeft een vakkundige jury de drie genomineerden geselecteerd. Eind november wordt op www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl bekend gemaakt wie de winnaar is van de Utrechtse Jeugdzorg Award 2012. Hij of zij ontvangt een geldprijs van 1000 euro te besteden aan een goed doel in de jeugdzorg en de titel van meest bijzondere Utrechtse Jeugdzorgwerker van 2012. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de provincie Utrecht, alle Utrechtse jeugdzorgorganisaties, Bureau Jeugdzorg Utrecht, cliëntenplatform JIJ-Utrecht en de Kindertelefoon.
Kijk voor meer informatie over de Utrechtse Jeugdzorg Award en de Week van de Jeugdzorg op www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl

Bron: Stad Amersfoort