DSC_6775 (Custom)Eindelijk was het dan zo ver. Na weken van voorbereiding ( zeg maar maanden) werden vanmorgen, zondag 7 september, de deuren van de voormalige Vleeschfabriek Noack even weer geopend.

De afgelopen tijd werd herhaaldelijk campagne gevoerd voor deze opmerkelijke dag. Georganiseerd door Atelier het Werktuig die daar is gehuisvest. Vanuit de redactie is getracht de historie/ verleden van de Vleesfabriek te omschrijven.  En al doende te beschrijven hoe de nieuwe gebruikers het pand hebben aangetroffen en het omgebouwd hebben tot hetgeen nu gerealiseerd is. 28 creatieve kunstenaars en of artistieke mensen hebben daar nu een plek gevonden. Om dit in beeld te krijgen was een onmogelijke taak, zo bleek later. Buiten het ”Atelier” zijn er ook andere bedrijven gevestigd.

De vintage afdeling is een onderdeel van Atelier het Werktuig en deze dag werd er flink uitgepakt. In de aankondigingen kon U al lezen dat er “live”muziek was, aan koffie en andere zaken geen gebrek. Gedurende de dag waren er diverse muzikale optredens in het thema van de jaren 60.

Op en rond de ingang aan de Soesterweg was duidelijk waarneembaar waar je moest zijn. Parkeren bleek toch een probleem, dus weken de mensen uit naar omliggende straten of trottoirs .Gelukkig kwamen veel bezoekers met de fiets.

DSC_6787 (Custom)Vanuit eerdere bezoeken aan de Noack en de toen nog kale ruimtes die nog de sfeer van vroeger aangaven, was er nu een totale metamorfose gedaan.  De toiletten hadden twee heuse toiletjuffen die constant met een dweil/emmer en schoonmaak middel in de weer waren, al dan niet op de toiletten. De grote hal stond echt stampvol met vintagekramen. Rond de klok van 13.00 uur was het aantal bezoekers redelijk, zodat men alle kramen goed kon bezoeken. Bij de achteruitgang bevond zich de koffiewagen waar de bezoekers wat konden drinken. Ook de werkruimte van het Vintage gedeelte was opengesteld, alwaar zich de koffiecorner bevindt en nog meer retro/vintage spullen, waarover eerder bericht. Velen maakte hiervan gebruik om even aan een tafeltje wat te nuttigen. Een dame die LP langspeelplaten al draaiend op een speler van verf voorzag met allerlei versiering, had aardige belangstelling. Je zag de kinderen denken , “wat draait er thuis ook zo”.

In de grote hal, was de diversiteit aan spullen erg groot. Van koperen pot naar glazenbol, van speelgoedtrein naar fototoestel. Aan kleding geen gebrek. Een jurkje passen tussen het publiek, moet kunnen.

In de korte ontmoeting met een der organisatoren Laura van der Zee, gaf deze aan dat het op dit moment wat rustiger was. Maar het publiek eigenlijk in wisselende golfbewegingen binnen kwam. In de loop der middag werd de drukste periode verwacht.

DSC_6762 (Custom)Aan de kinderen was zeer zeker ook gedacht. In een voormalige koelruimte was een huiskamer gecreëerd waar de kleintjes op TV video films konden kijken. Een andere ruimte was betrokken door een dame die de kinderen aan het schminken was.

Mogelijk omdat er binnen geen plek meer was, stond er bij de voordeur buiten ook nog een kraam met Vintage spullen.

De dames met de bezem, dweil en emmers, zorgden voor een waardig afscheid van de Noack’s Vintagemarkt.

Men kan terug kijken op een zeer geslaagde dag.

De redactie dankt Laura, Christiaan en Angelique voor hun bijdragen en medewerking voor alle artikelen.

Verlag en foto,s Karel van Rooy.

Een dia presentatie vindt U HIER.