Maak het mee. – Barbecue in Puntenburg – Zie op zondag 14 mei
Geef je op voor de – Wijkquiz Soesterkwartier – vrijdag 19 mei a.s. – (zie helemaal onderaan)

DONDERDAG 4 MEI
REPAIRCAFE 13: REPAIRCAFé 13.30 – 15:30 uur Bij Bosshardt, Noordewierweg 131 (Emmaüskerk)

DONDERDAG HERDENKING en STILLE TOCHT in het Soesterkwartier: Bijeenkomst 19.00 uur; aansluitend Stille Tocht; Emmaüskerk Noordewierweg 131 Gesprek van 20.15 – 21.30 uur

HERDENKINGSCONCERT WILSKRACHT 21.00 uur (20.30 uur zaal open)
Het concert is in de St.Franciscus Xaveriuskerk en is gratis toegankelijk. .

ZATERDAG 6 MEI

EXPOSITIE ‘HET NEDERLANDSE RODE KRUIS/EHBO’, Wijkmuseum, St. Bonifaciusstraat 61 12.00-17.00 uur
www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

TRY-OUT – VIEZE VERZA – 20:00 uur [Spullenlab] De War, Geldersestraat 6

ZONDAG 7 MEI

(7-5) MIDZOMERNACHTSDROOM – KINDERTHEATER door Pepijn Jehee – 11:00 uur [Spullenlab] De War, Geldersestraat 6
Een betoverend humoristische voorstelling gebaseerd op het toneelstuk van William Shakespeare. Vanaf circa 6 jaar.

Willems ouders maken altijd maar ruzie. Hij zoekt troost in bed met zijn grote knuffel, die hem in slaap sust. Als hij ontwaakt, heeft zijn knuffel hem meegenomen naar een groot bos waar van alles speelt.

Toegang op waardebepaling achteraf, reserveren via publiciteit@dewar.nl.
http://www.dewar.nl/images/5908b85038111.jpg
(7-5) TRANSITIESCHOOL – DUURZAAM VERVOER EN FIETSREPARATIE 7 (en 21 mei ) – 14 uur [Binnentuin] De War, Geldersestraat 6
Op 7 mei komt fietsinnovator Christiaan Suurbier ons vertellen hoe we veel meer uit onze fiets kunnen halen met simpele tips en trucs. Op 21 mei is er een workshop fietsreparatie. Neem je eigen fiets mee en leer de basis van fietsreparatie naar eigen behoefte. Nog nooit een band geplakt, spaken gesteld, licht gerepareerd of ketting vervangen? We leren je wat je nodig hebt om het voortaan zelf te kunnen.
Toegang op waardebepaling achteraf, reserveren via publiciteit@dewar.nl.

(7-5) VERKEERSTUIN OP DE WAGENWERKPLAATS 14.00 – 16.00 uur
Vanaf 16 uur een lenteborrel voor alle vrijwilligers en voor andere geïnteresseerden. We vertellen dan alles over de veranderingen en de aanpak voor de komende tijd. Wil je meepraten over de toekomst van de verkeerstuin en wil je op jouw manier wellicht een steentje bijdragen? Kom dan zondag 7 mei langs in de Verkeerstuin – vanaf 16 uur .

http://wagenwerkplaats.eu/agenda/verkeerstuin-geopend-2017-04-16

* * * * * * * * *

(7-5) DE ZOETE BIET [DE WAR] Geldersestraat 6

Vanaf 7 mei is de Binnentuin met grote regelmaat op zondag open voor lunch. Fiona en Niels van De Zoete Biet verzorgen een fijne lunch, die ook geschikt is voor veganisten. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs! De Binnentuin van De War vind je links van het parkeerterrein, bij de geel/zwarte deur. Heb je vragen over de Binnentuin of de mogelijkheden? Mail dan met publiciteit@dewar.nl

http://www.dewar.nl/images/5908b70eb5356.jpg

DINSDAG 9 MEI

SPELEN EN TUINIEREN OP DE WAGENWERKPLAATS 15.00 -17.00 uur

WOENSDAG 10 MEI

OPROEP UIT DE KRING VAN DUURZAAM SOESTERKWARTIER – AMERSFOORTSE ENERGIE MEETUP 19.30-22.00 uur
Groene Huis Schothorst

Begin dit jaar heb ik een tweet verstuurd met het verzoek wie met mij een kop koffie wil drinken om te praten over de duurzaamheidsinitiatieven in onze stad en hoe we die op een hoger niveau kunnen brengen. Ik heb met 4 personen een bakkie leut gedronken. Dat was leuk en heeft geresulteerd in een bijeenkomst op 10 mei as: de Amersfoortse Energie Meetup. Je bent van harte welkom in het Groene Huis; meld je dan aan via energiemeetup@gmail.com. Een presentatie, een pitch, een zeepkistsessie, of in een andere vorm is welkom. (Fokke) Meer informatie: https://www.facebook.com/events/1751629871816081

DONDERDAG 11 MEI
OPEN BIOLAB – ELKE DONDERDAG VANAF 11 MEI – 20:00-22:00 [Spullenlab] De War, Geldersestraat 6
VRIJDAG 12 MEI

(12-5) SYMPOSIUM OVER FOSFAATRECYCLING 13.00-17.00 uur Observant .

Voorafgaand aan het symposium is er de mogelijkheid om de energie- en grondstoffenfabriek Omzetpunt Amersfoort te bezoeken, waar uit afvalwater kunstmest wordt gemaakt.

https://bureaudehelling.nl/agenda/circulair-met-fosfaat

(12-5) LENTEKRIEBELS 14.00 – 16.00 uur IN DE TUIN VAN DE PLATAAN
http://www.soesterkwartier.info/evenementen/lentekriebels

ZATERDAG 13 MEI

(13-5) REPAIRCAFé 10.30-14.30 UUR [Spullenlab – DE WAR] – Geldersestraat 6

Kapotte spullen? Niet weggooien! Kom naar het Repaircafe en ga samen met de reparateurs aan de slag en repareer jouw apparaat/kledingstuk/speelgoed.

(13-5) BOUW JE EIGEN MEET JE STAD SENSORENKASTJE! – 13:00-16:00 uur [De WAR kantoor] Geldersestraat 6
Op 13 mei organiseert Meet je Stad de derde doe-het-zelf sensoren-bouwdag. Tijdens een workshop van 3 uur leer je solderen en programmeren en bouw je zelf een waarnemingsstation voor het klimaat-meetnetwerk van Meet je stad.
Meet je stad is een citizen science project waarin tientallen Amersfoorters samenwerken om per wijk of straat de gevolgen van klimaatverandering in kaart te brengen, gedurende een aantal jaren. Vorige zomer werd al een duurproef gestart met 5 meetpunten. Daarin zijn verschillende soorten sensoren getest en inmiddels is er een open source meetopstelling ontwikkeld die door iedereen nagebouwd kan worden. Het kastje meet luchtvochtigheid, temperatuur, neerslag en de locatie. Na de workshop kun je het meenemen en ergens in de stad ophangen. Op de website van Meet je stad (meetjestad.net) verschijnt het vervolgens als een nieuw meetpunt op de kaart van Amersfoort. De data van alle meetstations kunnen er live worden bekeken en onderling vergeleken. Het doel is om op 50 plekken in de stad op zoek te gaan naar extreme hitte, droogte, neerslag, en te zien of we een stedelijk warmte-eilandeffect kunnen betrappen.
Geef je op bij meedoen@meetjestad.net. De workshop is bedoeld voor volwassenen maar kinderen zijn ook welkom onder begeleiding van een volwassene.
(13-5) CENTRUM Namasté– Moederdag zonder moeder https://www.facebook.com/events/240302026442424/

Zie voor meer toelichting helemaal onderaan – (vlak boven de wijkquiz) ☺

(13-5) EEN AVOND PODIUMKUNST – 20 uur – (Spullenlab) [De WAR] Geldersestraat 6

Een gevarieerde avond met cabaret, mine, gitaarspel en meer…
Een avondvullend programma in Theater Spullenlab, van cabaret met een muzikale tint door Ruud de Nooij tot de theatergroep Mr. Saiqo met het stuk Mano a Mano. Kleinkunst en gitaarspel door Wessel en Younes en ook Leonie Meine Jansen komt met een fijn optreden naar Theater Spullenlab. Het complete programma is te vinden op de website van de War.
Toegang op waardebepaling achteraf. Reserveren via publiciteit@dewar.nl.

Moederdag zonder moeder

ZONDAG 14 MEI

(14-5) STUDIUM GENERALE – LEZING Marjoka van Doorn – OVER TOLERANTIE 16.00 uur [Spullenlab – De War Geldersestraat 6
Wat is eigenlijk tolerantie? En hoe tolerant zijn wij zelf, als het erop aankomt? We zijn allemaal geneigd te denken dat vooral ‘de ander’ intolerant is. Deze denkfout, en nog drie denkfouten die echte tolerantie in de weg staan, komen in deze interactieve lezing aan de orde. Een lezing waarin de confrontatie niet wordt geschuwd, maar ook een met een hoopvolle noot: tolereren is te leren.
Marjoka van Doorn (1974) is sociaal psycholoog. Ze is onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam en werkt als zelfstandig trainer en organisatie adviseur. In 2016 promoveerde ze aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, op haar onderzoek naar tolerantie “Accepting the disliked. The practice and promotion of tolerance”.

(14-5) BARBECUE IN PUNTENBURG !!!

DINSDAG 16 MEI

BUURTBORREL vanaf 19.30 is er weer een “buurtcafé” avond in buurthuis de Nieuwe Sleutel, Noordewierweg 252-1.
Het is even stil geweest rond deze avonden maar we willen 16 mei weer een frisse start maken en daar willen wij jullie graag voor uitnodigen.

Tijdens deze avond willen wij ook onze verbouwde en nieuw ingerichte keuken in gebruik gaan nemen. Wij hebben er bijna een jaar aan gewerkt en zijn heel erg trots op het resultaat. Met beperkte middelen en met hulp van een kleine groep mensen hebben wij een keuken gerealiseerd die ingezet kan worden om voor de buurt goede betaalbare maaltijden te gaan serveren.
Wij hebben al leuke plannen op papier gezet en willen dit graag op 16 mei aan jullie voor/ en uitleggen.

Ook staat er deze avond een klein podium welke door hen die aanwezig zijn gebruikt kan worden om iets te delen. Heb je iets wat je graag aan andere mensen van de wijk of organisaties uit de wijk wilt vertellen dan is hier alle gelegenheid voor.
We hebben door de oprichting van het buurtnetwerk al ervaren hoe kostbaar het is om met elkaar op te trekken en hoe cruciaal het is om van elkaar te weten wat we doen waardoor we onze wijk, het Soesterkwartier naar een hoger plan kunnen brengen.

Wij hopen vele van jullie die avond te mogen ontmoeten om samen op een ontspannen manier elkaar te spreken en wellicht met nieuwe mensen contact te kunnen maken.

met vriendelijke groet,
Joke en Ron.

CENTRUM NAMASTé

Wilco mailde:

Regelmatig ontvang ik de nieuwsbrief Tussen spoor en Eem. Heel leuk om te zien wat er gebeurd in onze wijk.
Ik heb een paar vragen.

Wij hebben sinds september een klein ‘centrum’, Namasté – ruimte om tot jezelf te komen aan de Dommelstraat 23 in het Soesterkwartier. Wij organiseren op deze locatie diverse activiteiten.

Is het mogelijk dat als er een activiteit of een speciale activiteit plaatsvind in onze ruimte dat deze in de nieuwsbrief Tussen spoor en Eem geplaatst kan worden?

Eerstvolgende activiteiten:

Vrijdag 12 mei – Moederdag zonder moeder

Zondag 14 mei is het Moederdag. Tijdens de workshop staan we stil bij onze moeders. Moeders die er niet meer zijn of moeders waar geen of moeizaam contact meer mee is. Even stilstaan bij wat niet meer is om weer verder te kunnen gaan.
Meer informatie op facebook: https://www.facebook.com/events/240302026442424/
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/c0.32.200.200/p200x200/17361623_1265737466880261_2004366074998731193_n.jpg?oh=da4c529b9b2af9ee4256258fc0477d3b&oe=59783DF0
Moederdag zonder moeder – facebook.com
www.facebook.com
Zondag 14 mei is het Moederdag. Is dit voor jou een dag van missen? Is je moeder afgelopen jaar overleden. Of is je moeder al langer geleden overleden maar voelt het …

Zaterdag 20 mei – Geluksroute Amersfoort
De eerste editie van de Geluksroute Amersfoort is in aantocht! Het derde weekeinde van mei staat de stad in het teken van geluk. In Namasté zijn 3 verschillende activiteiten die voor een moment een geluksgevoel kunnen geven.
Een GeluksRecept – Trouw zijn aan jezelf. (20 mei; 11.00-12.30)
Samen Zingen – Hoe fijn is dat! (20 mei; 13.00-14.30)
Samen Op Reis – Laat je zintuigen verrassen. (20 mei; 15.00-16.30)
Je kunt ook deelnemen aan ons hele programma. Geluksrecept in de ochtend en daarna willen blijven voor ons middagprogramma (mantra zingen en een zintuigenreis) dan kun je blijven lunchen. Hiervoor vragen we een bijdrage van € 5,00 Vol is vol!
Meer informatie op facebook:
https://www.facebook.com/events/1842901102617658

Wijkquiz Soesterkwartier vrijdag 19 mei 20:00 uur

De nu al legendarische wijkquiz van het Soesterkwartier. Maximaal 8 teams, 5 rondes, 1 winnaar. Vaste rondes zijn muziek, het Soesterkwartier en een doe-ronde. Wil jij de winnaar worden van de eerste editie? Of wil jij kunnen zeggen, ik heb alle edities meegemaakt? Schrijf je straatteam dan nu in via Wijkquiz@gmail.com ovv de 5 of 6 teamleden waarvan er minimaal twee uit de betreffende straat komen. 19 mei, 20.00, Soesterweg 452. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 8 teams meedoen. Meer informatie: https://www.facebook.com/Wijkquiz-Soesterkwartier-1915431222074791/

GEEF JE OP VOOR DE WIJKQUIZ !!!!!!!!!!!!

Joke Sickmann.