Logo-Redactie-In dit (afgelopen) weekend werd op RTV Utrecht deel 4 van de documentaire serie over Industrieel Erfgoed uitgezonden. Aflevering 4 gaat over: Hoezo geen maakindustrie? Utrechtse bedrijven die industriële producten en machines maakten –met o.a. aandacht voor Gero en Sola in Zeist, Zeepfabriek de Duif en de Remiafabriek in  Den Dolder (De Duif en de Remiafabriek stonden ooit in Amersfoort.) GEMIST

Op maandag 7 november

Ø  Spreekuur Buurtuitvaart Soesterkwartier, 14.00-16.00 uur Noordewierweg 131. Informatie 033 naast de Emmaüskerk. 

Ø  Week van de dialoog; U bent van harte uitgenodigd de meet ups bij te wonen.

Ø  Op maandag 7 november tegenlicht meet-up bij De War  Geldersestraat 6
Thema: permacultuur en de stad als voedselbron.
Doel van de dialoog: De stad als duurzame voedselbron uitbreiden en bevorderen, samenwerking stimuleren, kennis delen, inzichtelijk maken van mogelijkheden, wensen tot groei, hindernissen en problematiek. Burgerparticipatie ondersteunen en onder de aandacht brengen.

Vooraf om 19.00 ben je welkom om naar de Tegenlicht aflevering ‘Groen Goud’ te komen kijken ter voorbereiding op de dialoog. Om 20.00 start de dialoog 

Ø  Op woensdag 9 november vindt de meetup in de bibliotheek plaats in het kader van de uitzending over de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders, Nederland Leest en de discussie over democratie.

  • 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht-aflevering van de avond ervoor
  • 20.00 uur: start van de meet up. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan we het gesprek aan met deskundigen, betrokkenen en met u!
  • 21.30 uur: borrel en napraten 

Ø  Meer dialoogtafels deze week 

Dinsdag 8 november 

  1. Dinsdag van 19.00-20.00 uur wordt de hoogte van de nieuwbouw aan de Kleine Koppel op de plaats van de studentencabins in de gemeenteraad onder de loep genomen.

Meer weten?

  1. Dinsdag 8 november Bitcoininformatie in de Samenwerkplaats, 19.00 uur.                

Vragen die we graag beantwoorden:

Ø  – Wat is Bitcoin? En de blockchain? Is er verschil? Hoe verhouden deze zich tot elkaar?

Ø  – Wat kun je er mee? – Is het een gegevensbank?

Ø  – Hoe & waar kun je er mee betalen? Hoe kun je een betaling ontvangen?

Ø  – Als ik Bitcoin wil gaan aannemen als betaling, wat moet ik daarvoor doen (toepassing installeren op mobiele telefoon of laptop?)

Ø  – Hoe kom ik aan Bitcoin?

Ø  – Wij helpen mensen graag om een Bitcoin buidel op hun mobiel te installeren. 

Ø  Aanmelden  

Ø  Route

  1. Dinsdag 8 november is er voor het Soesterkwartier weer een Buurtborrel. Dé plek waar je actieve buurtgenoten ontmoet, geïnspireerd wordt en leuke ideeën opdoet voor de wijk. Vanaf  19.30 uur in De Nieuwe Sleutel. Welkom!  Een van de ingebrachte onderwerpen is de vestrating in de bomenbuurt west.

Op woensdag 9 november (en ook a.s. zondag) 14.00-16.00 uur is er weer gelegenheid om te skelteren en te spelen in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Voor kinderen tot 12 jaar, toegang gratis.

unnamedVrijdag 11 november

Op  zaterdag  12 november

Ø  10.30-14.30 uur  Repairafé  In De War (Spullenlab)  Geldersestraat 6

Ø  Van  11.00-15.00 uur  in het Wijkmuseum (St. Bonifaciusstraat 61). Tentoonstelling:   “de Groote Oorlog, Belgen in het Soesterkwartier”.

Ø  15.00-16.00 uur in het Wijkmuseum lezing – zie facebook: 

Op  zondag  13 november

Ø  Music on Chairs geeft zondag 13 november a.s. een gloedvol vocaal kamermuziekconcert in Theater de Veerensmederij. Music on Chairs is een jong (sinds seizoen ‘15-‘ 16) NADER BERICHT VOLGENDE WEEK.

KALENDER REPAIRCAFé  TUSSEN SPOOR EN EEM

dinsdag 15 november   14.00-16.00 uur                Speeltuin Soesterkwartier          Noordewierweg 271

dinsdag 6 december      10.00-12.00 uur                Bij Bosshardt                                Noordewierweg 131

 

#indebuurt in het Soesterkwartier  Nu twee bijeenkomsten!! 

Eerste bijeenkomst: 14 november

In de vorige Nieuwsbrief is er al aan de Soesterkwartierders onder u meegedeeld, dat er op 14 november door het WBT Soesterkwartier een Wijktafel wordt georganiseerd in de Emmaüskerk . (Zie voor nadere toelichting 

Tweede bijeenkomst: 17 november

Een tweede bijeenkomst voor het Soesterkwartier wordt er door #indebuurt zelf gehouden en wel op 17 november daaropvolgende. Het gaat dan om een gesprek over de wijkvertegenwoordiging. Hiervoor kunt u zich van te voren aanmelden. Voor meer informatie over deze tweede bijeenkomst, zie ook de Wijkwebsite van het Soesterkwartier, via de volgende link:

Joke Sickmann