DSC_5037Van 11.00-16.00 uur is de tentoonstelling Handel en Nijverheid aan de Nijverheidsweg te bezichtigen in het Wijkmuseum Soesterkwartier, adres:  St. Bonifaciusstraat 61. Daar is ook de nieuwe  DVD “Soesterkwartier EigenWijs” te koop .  Meer weten over de expositie? Zie het leuke artikel  over de opening van de tentoonstelling op de website van het Soesterkwartier:  Klik hier

Zondag 6 maart – symposium over de gevolgen van klimaatverandering in Amersfoort – in DE WAR

Op zondag 6 maart organiseert Meet Je Stad een klimaatdag over veranderingen in het klimaat voor Amersfoort. De klimaatdag vindt plaats in De War en is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het weer, de natuur, de stad en het klimaat. De dag is een mooie combinatie van interessante sprekers, met daarnaast leuke workshops, activiteiten en een markt met ideeën voor wat jij kunt doen voor het klimaat in de stad.
Let op:  Hou de website in de gaten voor de laatste stand van zaken:

datum:zo 6 maart 2016 plaats:De WAR, Geldersestraat 6 te Amersfoort tijd:13:00 – 17:00 entree:Gratis

Maandag 7 maart – BENEFIET IN DE FLINT VOOR DE WAR

Het KNOPJESMUSEUM is afgebrand.  Wil je ook helpen, kom dan maandagavond naar de Flint Programma:

_DSC0956Dinsdag 8 maart ronde in de gemeenteraad over Blok 3  – meer over dit onderwerp:   Voor Blok 3, de ‘grindbak’ naast het Eemplein, grenzend aan de Eem, is door De Amersfoortse Combinatie een gebouw ontworpen. Het college is voornemens dit plan vanaf 15 maart te gaan uitvoeren. Een aantal partijen heeft tot nu toe via meerdere wegen geprobeerd hun invulling voor dit bouwblok en visie op de gehele Eemhaven te geven. Deze partijen zullen vanavond hun visie met de raadsleden delen over het ontwerp dat het college voornemens is uit te voeren.

Donderdag10 maart informatie-avond over de G1000 op de Wagenwerkplaats

Uitnodigingen voor de G1000 Stad Amersfoort

Logo.NU_Een spannende week voor de inwoners van Amersfoort. Krijg je wel of geen uitnodiging om mee te doen met de G1000 stad. Ben jij een van de mensen die een uitnodiging kreeg, en heb je vragen erover? Dan ben je welkom op de informatiebijeenkomst in de Samenwerkplaats op 10 maart aanstaande. Om 19.30 uur staat de koffie klaar! Samenwerkplaats, Soesterweg 314A.   De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door G1000Amersfoort, samen met Duurzaam Soesterkwartier en het Wijkmuseum. Voor en door burgers dus. .Voor meer informatie   of op de facebookpagina /G1000Amersfoort. Met vriendelijke groet Pieter Tolboom en Annemiek Goris, G1000 Amersfoort campagneteam.

Joke Sickmann