29 juni 3D betonprinten + topologisch ontwerpen in de War 10.00-17.00 uur – programma en kosten van deelname: http://bouwkoppel.nl In de De War, Geldersestraat 6

Het Amersfoortse consortium De Huizenprinters werkt sinds 2016 aan de ontwikkeling van een open source 3D betonprinter. Eind 2017 werd als proof of concept een bankje geprint. De volgende stap wordt het printen van een tiny house. We ontwikkelen daarvoor open techniek, en doen dat graag samen met anderen.

Tijdens Bouwkoppel presenteren we de voortgang en nodigen we geïnteresseerden uit om kennis en ervaring te delen. Het gaat dan onder meer om de kansen m.b.t. duurzaamheid en vormvrijheid en de benodigde mechatronica, mortelreceptuur en topologisch ontwerpmethoden.

29 juni Asteroid Day, in Amersfoort! In het Groene Huis 19.30-22.00 uurOp 29 juni organiseert Rob Walrecht, samen met Leo Kriegsman (Naturalis), in Amersfoort een avond met twee lezingen en veel tijd voor vragen. Dat is in het kader van Asteroid Day, een dag waarop er wereldwijd evenementen voor het publiek worden georganiseerd over die interessante kleine buren, die we in goed Nederlands planetoïden noemen. En die soms levensgevaarlijk zijn: vraag het de dino’s! Schothorsterlaan 21, 3822 NA  Amersfoort
Kosten:  € 7,50 per persoon (bij binnenkomst te betalen) https://www.walrecht.nl/nl

30 juni Indonesië in het Wijkmuseum Soesterkwartier, 12.00 uur opening expositie Herman Klaasen. Tevens een selectie uit de kunstverzameling van Gerard Mosterd.          

In de Themakamer van het Wijkmuseum worden, naast een selectie uit de kunstverzameling van Gerard Mosterd, ook diverse schilderijen en tekeningen van Herman L. Klaasen geëxposeerd. De nadruk ligt op werk van Klaasen in de periode 1946 tot 1950 toen hij als militair in Indonesië verbleef.

De opening wordt verricht op 30 juni, 12.00 uur door Indonesiëkenner Max Smith. Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 Amersfoort, De tentoonstelling duurt van 30 juni tot 1 september. Geopend op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur, 11 juli t/m 22 augustus ook ’s woensdagmiddags van 12.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis, uw gift wordt gewaardeerd.

Meer weten? Zie: https://www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

30 juni Meet & greet – oproep gastgezinnen (afz.Duurzaam Soesterkwartier) https://gastgezinamersfoort.nl/meet-greet-op-30-juni/

1 juli Vlooienmarkt en Kofferbakmarkt Wagenwerkplaats, bij het Centraal Ketelhuis

1 juli Verkeerstuin Wagenwerkplaats geopend van 14.00-16.00 uur

2 juli Brainstormen Wagenwerkplaats – gesprek: /brainstormsessie-wagenwerkplaats-deelnemers-gezocht/

8 juli Struinen in de tuinen in Amersfoort!!!!!!!! https://www.struinenindetuinen.nl/amersfoort

 

Joke Sickmann