De Stadsbron: Een kritisch nieuwskanaal voor Amersfoort

Gevestigde media hebben steeds minder ruimte voor berichtgeving die veel (redactie)tijd kost of een kleine doelgroep heeft. Dat verschraalt de informatievoorziening en beperkt ons zicht op de wereld. Uiteindelijk gaat dat ten koste van de democratie. Dat geldt landelijk, maar lokaal misschien nog wel meer. Daarom creëren we een plek voor die zaken die we in de berichtgeving missen, niet in concurrentie met maar in aanvulling op de bestaande media. Dus geen actualiteit, geen man bijt hond, geen voetbaluitslagen. Wel analyse, opinie, achtergrondinformatie en onderzoeksjournalistiek.
De stadsbron: kritisch, transparant, open.
Om van start te kunnen hebben we zo’n €5000 nodig om een programmeur in te kunnen huren die gaat werken aan een basis voor het online platform. Afhankelijk van hoeveel geld er wordt opgehaald kan er ook extra werk worden verzet voor het toevoegen van bijvoorbeeld een lezersforum of een alternatieve uitagenda.
Meer informatie en de mogelijkheid om een bijdrage te doen vind je opwww.destadsbron.nl

Zie ook een alternatieve bijdrage van Amersfoort Gezien –

https://www.youtube.com/watch?v=UefQZYSFlAk&feature=youtu.be 

Agenda 

zaterdag         13 januari 10.30-14.30uur     Repaircafe in De War [Spullenlab] Geldersestraat 6

Zoals elke tweede zaterdag van de oneven maand houden we in januari weer een repaircafe. Dus kom langs met je kapotte meubels, electronica, fiets, kleding en speelgoed. Onze reparateurs zitten klaar in je te helpen.

zaterdag         13 januari 16.00-17.00 uur      Presentatie Wat kan “Bouwkunst” ons spiegelen? Ing. Yvo Meihuizen

Lutherse kerk:  Amersfoortse Zwaan Langestraat 61 

zaterdag         13 januari 16.00-19.30 uur    Nieuwjaars Borrel in de War, http://www.dewar.nl/nl/agenda

zondag            14 januari  14.00-16.00uur    Verkeerstuin Wagenwerkplaats,

http://wagenwerkplaats.eu/agenda/verkeerstuin-geopend-2018-01-14

maandag         15 januari 19.30-21.00 uur     Informatiemarkt Wagenwerkplaats over opstelterrein   Railcenter, Soesterweg 244

NS heeft besloten te investeren in het Hoofdgebouw met bijbehorend terrein om dit geschikt te maken voor het opstellen van (nieuwe) treinen. Vanaf 2 januari 2018 tot naar verwachting eind maart 2018 zal aannemer BAM, in opdracht van NS, op het terrein van de Wagenwerkplaats spoorbouw werkzaamheden uitvoeren. Er worden sporen en bovenleiding aangelegd en er wordt een nieuwe aansluiting gemaakt vanaf het terrein naar het emplacement Amersfoort.

I.v.m. het niet doorgaan van de informatiemarkt op 11 december jl vanwege het winterse weer en het afgekondigde code rood door het KNMI organiseert NS nu op 15 januari , ’s avonds van 19:30-21:00,  een informatiemarkt bij Railcenter, Soesterweg 244, Amersfoort. Op die markt kunt u informatie krijgen over de voorgenomen bouwplannen, over de geplande werkzaamheden, planning, werkwijze, aanrijdroutes van bouwmaterialen etc.

Zie http://wagenwerkplaats.eu/infomarkt-op-15-januari-werk-aan-opstelterrein

De sociale gasten zijn genomineerd!                                                                                                          Stem even op deze leuke club!

https://www.oranjefonds.nl/appeltjes-van-oranje-2018

Stem op sociale gasten tot 17 januari (gehuisvest inde Nieuwe Stad)

https://www.facebook.com/SocialeGasten/videos/1648289635213857/

                                                       Uit artikel AD:

Sociale Gasten is opgericht door Rick Schoen en Johan Timmer, die ervaring hebben opgedaan bij soortgelijke netwerken in andere steden. De bedoeling is jongeren in de stad te inspireren en te faciliteren om vrijwilligerswerk te doen. Doelgroep zijn voor Amersfoorters die weinig of geen hulp krijgen.

Sociale Gasten wil dat jongeren tussen 15 en 30 jaar een levensstijl ontwikkelen waarbij het vanzelfsprekend is om naar een ander om te zien. ,,Op deze manier bouwen we aan een Amersfoortse samenleving die vormgegeven wordt door jongeren die bereid zijn iets voor een ander te doen’’, zegt Schoen.

donderdag         18 januari 19.00-21.30 uur  Informatiebijeenkomst over aangepaste kaders voor De Nieuwe Stad

Het voormalig Oliemolenkwartier wordt getransformeerd tot een vernieuwende en bruisende plek: De Nieuwe Stad. De afgelopen tijd zijn de ideeën over de ambities voor dit gebied op sommige punten veranderd. Daarom zijn de kaders voor de ontwikkeling van het gebied ook geactualiseerd. U kunt daarover meepraten op een informatieavond op donderdag 18 januari.                                                           https://www.amersfoort.nl/nieuws/informatiebijeenkomst-over-aangepaste-kaders-voor-de-nieuwe-stad.htm         

WELTSCHMERZ – try out – Cabaretduo Anne & Lisa – 26 januari 20.00 SpullenLab

Anne van der Lelie en Lisa van Schagen vormen samen het cabaret duo ‘Anne & Lisa’. Dit duo studeerde in juni 2017 af aan de Koningstheateracademie.

In de voorstelling ‘WELTSCHMERZ’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.  Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft, en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels.  ‘WELTSCHMERZ’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil. Entree 10 Euro/reserveren via publiciteit@dewar.nl  

Wonen in het Soesterkwartier?            Wel ja!

Bron: https://forum.viva.nl/overig/wel-of-niet-wonen-in-amersfoort-vathorst/list_messages/337691 

Het is maar hoe je het bekijkt………

                          https://amersfoortkiest.nl

  Over de war gesproken

“De War is vlak bij de finish”, dat zegt een hoopvolle Harmen Zijp van De War tegen videomaker Rob Lampe en cameraman Bert van Werkhoven. Als je vervolgens kijkt naar het videoverslag van een raadsbijeenkomst, dan zou het nog best een tijdje kunnen duren voordat de discussies gesloten gaan worden. Vóór 21 maart worden er waarschijnlijk geen knopen meer doorgehakt.

Rob Lampe is weer aanwezig voor de “Gratis Koffie” op het stadhuis. Hij pakt ook een avond mee met Ronde’s over van alles en nog wat. Van aardwarmte, via

https://amersfoortkiest.nl/de-war-nadert-de-finish/             (6 maart 2018  is er weer een rondetafelgesprek in de gemeenteraad over de War)

Joke Sickmann