Zaterdag 13 januari, In de Geldersestraat hing een kleurrijke slinger van het pand naar een mooie rode kapstok. Het schoolbord vermelde “Welkom bij De WAR”. De zwart gele deuren die in de zomermaanden vaak open stonden lijken dicht te zitten maar kunnen geopend. Binnen is het kleurrijk, zowel de hapjes als de drankjes en zelfs een aantal van de vaste kern mensen zijn kleurrijk gekleed. Een broedplaats heeft altijd wat te vieren als er een nieuw “ei” uitgebroed is en omdat een nieuw jaar niet eens uitgebroed hoefde te worden….valt er zeker te vieren!

Een gezellig weerzien van medewerkers en supporters van De WAR, onder het genot van feestelijk versierde gevulde glaasjes kwamen de gesprekken snel op gang. De DJ zorgde voor de muziek, al moest het een klein beetje zachter om de buren te vriend te houden. Om ongeveer half zes gaf de DJ aan dat de microfoon gebruikt kon worden om even terug te halen wat er leuk was aan 2017. Al snel bleek dat de boodschap niet geheel overgekomen was en volgde een korte tirade over 2017 die, gelukkig wel gevolgd werd door een positieve wens voor 2018!

Vervolgens kwam er een “dinosaurus” vertellen over de allereerste “huis tuin en keuken” computers van zelfs nog voor de commodore 64 en het pong-spel. En hoe een van die “oer-oude” computers een muziekje ten gehore kon brengen vlak bij/ via een radio. Al werd een en ander dan voor deze demonstratie wel aangestuurd door een nieuwe/ hedendaagse computer. Er werd geboeid geluisterd en hier en daar was bijna te zien hoe mensen terugkeerde in de tijd.

Even weer was er tijd voor een praatje, een hapje en of een drankje terwijl er van bijzondere instrumenten, muziekinstrumenten gemaakt werden die bovendien verrassend leuk waren om te horen.

Daarna werd de microfoon aan Ron overhandigt om zijn verhaal te houden over de klemtoon in het woord parameter. Een prachtverhaal dat het goed zou doen als het “Groot Dictee der Nederlandse Taal”. Wetenschappelijk en taalkundig een verhaal dat ook nog eens de fantasie prikkelt en mensen boeit en dat op slechts één A4-tje is bijna ongekend!

Op de vragen die de bezoekers hadden in verband met hoe en wat met de locatie van De WAR, gaf Harmen een antwoord voor zover dat er is tot nu. De voormalige Willem III kazerne aan de Heiligenbergerweg heeft geen wijziging in het bestemmingsplan nodig voor activiteiten van De WAR, tot zover dus positief. De taxateurs zijn geweest, het wachten is op de uitslag daarvan, ofwel: de slot-“som”.

Een Crowdfundings-actie is er gestart om een nieuwe lokale online krant te promoten en te vullen. Geen snel nieuws, maar juist het tragere goed uitgezchte en doordachte/ onderzoeksnieuws. De WAR gaat door!

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]