Goed nieuws, binnenkort gaat het echt gebeuren, een tijdelijk speelveldje voor de buurt.
Het plan werd vorig jaar al geboren. Toen kon het niet doorgaan, omdat de NS (die de eigenaar is van de grond) onvoldoende lang de grond kon vrijgeven.
Dit jaar hebben we het plan weer opnieuw opgepakt. Dit keer lukt het wel. Minimaal 2 jaar blijft het veldje voor de buurt. Wat daarna gebeurt, weten we nog niet. Dat hangt af van wat er met de grond gebeurt.
In de zomer hebben de kinderen samen met een tekenaar een ontwerp gemaakt. Met dit ontwerp is subsidie aangevraagd en ook toegekend.

Onderzoek Twee onderzoeken zijn nodig voordat de grond mag worden gebruikt voor de tijdelijke speelplaats. In september werd de grond onderzocht. De uitslag was dat alles netjes binnen de normen was. Volgende week vindt er nog een tweede onderzoek plaats om uit te sluiten dat de bodem nog verrassingen vanuit het verleden bevat.
Overeenkomst met NS, Gemeente en buurt Er is een “bruikleenovereenkomst” gemaakt voor tijdelijk gebruik van de grond. De bewoners-stichting Het Groene Spoor, die veel groene projecten op de Wagenwerkplaats organiseert en beheert, heeft namens de buurt/ wijk hieraan meegewerkt en zal het ondertekenen.

Vrijdag 4 uur: Start-ceremonie met bordje onthullen en overeenkomst ondertekenen We willen dit leuke project aanstaande vrijdagmiddag 4 uur feestelijk openen met de ondertekening van de bruikleenovereenkomst door de wijkwethouder Mevr. Astrid Janssen, Dhr. Paul Rutte van de NS en Gijs van Valkenhoef van Het Groene Spoor. Namens de kinderen van Buurtje 83 ondertekent Djay uit de Klimopstraat de overeenkomst.

Dit alles vindt plaats bij de Picknicktafel op de Aucubastraat / Ligusterstraat.
Daarna lopen we naar het aanstaande speelveldje om een bordje te onthullen dat de kinderen uit de straat vorige week samen hebben getekend.
U bent hiervoor van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, om 4 uur bij de picknicktafel. ’t Is vrij kort, kwartiertje ofzo.
Start werkzaamheden In de week van 26 november start de firma Van Rijnsoever met de werkzaamheden.