Maandag 8 januari 2018, om 19.00 uur begon “het eerste festival van 2018” (zo werd de nieuwjaarsreceptie van de gemeente genoemd). De locatie dit keer: Databankweg 26-30, het adres van de Data Club Offices op bedrijventerrein “De Hoef”. Voor automobilisten en /of de gedegen (brom)fietsers, was het geen enkel probleem om er te komen. Bij aankomst ter plaatse bleek er ook een pendel-“treintje” te zijn ingezet, ernstig gelijkend op het “bustreintje” van Station naar Eemplein. Naar gezegd werd was ’t “bustreintje” diezelfde middag nog geregeld.

Bij binnenkomst in de hal kreeg men 2 consumptie muntjes waarvoor men door de avond heen een drankje naar keuze kon halen. Bij de koffie waren er mini stroopwafels, bij fris, bier of wijn konden nootjes gepakt waren of men moest even de kou in voor een warm hapje. In dit opzicht droeg de gemeente uit “niet te gierig”, maar ook niet “boven de stand” te willen leven!

Nu waren verschillende wijkgenoten per fiets gekomen met de fietstocht van Hof tot Hoef die voor deze gelegenheid begeleid was. Een enkele Soesterkwartierder kwam met de BuurT-auto, terwijl weer andere carpoolden. Alles bij elkaar was er een redelijke groep bewoners uit onze wijk, en vertegenwoordigers vanuit alle verschillende buurtjes binnen de Wijk.

Er was een heel programma waaraan meegedaan kon worden. een daarvan was op het “binnenste buiten-plein” gratis een patatje halen bij de “hapkar” van Van Gogh. Een andere optie was een vers gebakken falafel balletje halen/ eten. Al groeide de rij wachtende naar “Oudhollands” gebruik sneller voor de patat, dan voor de falafel balletjes. Al werden die laatste “tot waanzinnig lekker” uitgeroepen door ervaren falafel eters die de balletjes proefden.

Het rijtje “Wensen voor de Stad” stond voor een deel opgetekend op de vlakke-houten boom die in het Eemhuis/ de Bibliotheek gestaan heeft. Wensen, zoals; meer begrip voor elkaar, meer geduld, gezonde groene stad, mensen die omkijken naar elkaar, duurzaamheid-bevorderende stad, verdraagzaam en sociaal.

Wensen als; Oog voor de toekomst van ALLE Amersfoorters….., goede communicatie, minder bureaucratie, komen meer uit “de wandelgangen” maar zijn daardoor niet minder belangrijk voor de stad en haar inwoners.

Er was de verkiezingsronde van de “Amersfoorter van het jaar 2017”! Want ja, er moet eerst een jaar voorbij zijn voor er geprezen wordt. Daarbij was nog wel een bijzonderheid, want zo bleek een van de genomineerden, wijkagent Dennis Hogeveen die niet in Amersfoort maar in Nijkerk woont dus die viel “buiten de boot”. Toen waren er dus nog 9 genomineerden over, waaronder het Wijkmuseum Soesterkwartier.

Het Wijkmuseum werd uiteindelijk vierde en viel dus ook net buiten de spreekwoordelijke boot. Evengoed was het voor de vrijwilligers van het Wijkmuseum Soesterkwartier wel een hart onder de riem, en daarbij ook nog goede PR-actie voor de wijk! De titel “Amersfoorter van het jaar 2017” ging naar Milan ten Broek vanwege zijn redding van een moeder en haar kindje van 2 jaar, uit een auto, die langs de A12 in het koude water belandt was.

Nummer twee en drie werden respectievelijk; de buurtvaders van de Kruiskamp die met 26 man sterk tot half vijf nieuwjaarsmorgen, ervoor gezorgd hebben dat ook in de Kruiskamp de jaarwisseling gezellig en goed verliep, en een homojongen die rolmodel is binnen christelijk Amersfoort “ook onder christenen zijn homo’s!”

Natuurlijk waren ook de verschillende wethouders en raadsleden present, evenals de afgevaardigden van de verschillende genomineerde groepen en de carnavalsvereniging “Grootstad Sint-Joris”. Door de burgemeester werd uitgesproken in zijn Nieuwjaarsspeech dat hij hoopte dat Amersfoort door zal gaan met verbeteren van de onderlinge verbindingen, waarmee hij doelde op zowel mensen als de verschillende wijken en bedrijvigheden die daarin en daarmee gepaard gaan.

De Live muziek in de hal van het pand werd uitgevoerd door Three Little Clouds, en gewaardeerd door vele bezoekers. Zij brachten dan ook bepaald geen eenzijdig geluid naar voren. Van goede Rap tot aan Rocky-jazz geluid was te horen en zoals dan gebeurt, men gaat bewegen op de muziek. Applaus werd dan ook dankbaar aanvaard door de band, en was zeer terecht.

 

Foto verslag/ sfeerimpressie vind u hier

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk