4 januari 2017. Even schoot bij menigeen de gedachten door het hoofd, dat niet alleen de nieuwjaar’s receptie niet door kon gaan, maar ook de Emmaüskerk er niet meer zou zijn.

Op Nieuwjaarsdag, s’morgens om 08.00 uur, hadden “onverlaten” brand gesticht bij een der zijdeuren van het gebouw. Dankzij een oplettende getuige kon de brandweer er snel bij zijn en bleef de schade beperkt tot een aan binnen en buitenzijde geblakerde deur.Het had heel anders af kunnen lopen.

Het gaf vandaag 4 januari 2017 dan ook weer een dankbaar cachet aan de 1e nieuwjaarswisseling van “Bij Bosshardt”. De op 7 september 2016 officieel geopende zijvleugel van de Emmaüskerk, waar Bij Bosshardt is neergestreken, heeft zijn plaats binnen het Soesterkwartier al ruim verdient. De vele activiteiten voor zowel jong als ouderen, de inloop dagen, zijn niet meer weg te denken. Kristel de Kristel de Fijter, de toen geïnstalleerde motor van “Bij Bosshardt” is momenteel in blijde afwachting van een baby, wat een dezer dagen zal geschiedden. Aan Bonnie van Vugt, haar vervangster de eer om heden de gasten van de nieuwjaar’s receptie te verwelkomen en om over en weer de goede wensen over te brengen.

En dat gebeurde dan ook. Vanaf 12.00 uur konden vrienden, kennissen, buren of wijkbewoners de hand schudden van de medewerkers en toosten op een gelukkig 2017.

De lange tafels, werden al snel gevuld met niet alleen de belangstellende, maar ook de koffie/ thee was ruim voorhanden. Het werd een doorlopende receptie, waarbij velen even binnen kwamen voor het overbrengen van de goede wensen.

En bij goede wensen hoort ook een toost met een glas bubbels. In dit geval appelcider, waar pas bij de opening van de 3e fles er de gewenste knal van de kurk tegen het plafond volgde. En nadat alle glazen waren gevuld, werd er gezamenlijk het glas geheven op 2017. Een korte terugblik op wat recent was gebeurd maar vooral naar voren kijkend want het wordt een druk jaar Bij Bosshardt.

De vele hapjes op tafel vonden gretig aftrek en rond 14.00 uur na de vele handen te hebben geschud, werd het weer tijd om de activiteiten van deze week op te starten.

De redactie wenst “Bij Bosshardt” een voorspoedig jaar toe, waarbij al het geplande zal worden gerealiseerd.

Kristel uiteraard een snelle en mooie bevalling.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Foto impressie klik hier