DierenPark Amersfoort sluit het jaar 2016 af met 873.550 bezoeken. “Wij ontvingen dit jaar ruim 60.000 bezoekers meer dan vorig jaar”, vertelt Commercieel Directeur Astrid Wassenaar. “De kindgerichte koers die wij zijn ingeslagen komt overal in terug en blijkbaar wordt dit gewaardeerd.”

Het is het derde jaar op rij dat DierenPark Amersfoort meer bezoekers ontving dan ooit tevoren. De dierentuin heeft zich onderscheiden door de thematische evenementen in de schoolvakanties en de speelse Klim Alles-route. “Bij ons leer je de dieren op een andere manier kennen. Zo klim je met een touwbrug over beren en vaar je in je fietsboot langs giraffen”,  vertelt Astrid. “Onze programmering tijdens de vakanties heeft ook een grote rol gespeeld in het succes van de afgelopen jaren. Populaire evenementen als Poep & Zoo, ZOO’n ZOOmer Food Festival, DinoAdventures en de Warme Winteravonden zorgen ervoor dat mensen terugkomen.”

De Amersfoortse dierentuin is de laatste jaren flink uitgebreid met de komst van Snavelrijk, de Grote Wildernis en het Woud. “Het Woud dat wij afgelopen zomer hebben geopend is een typisch voorbeeld van ons kindgericht karakter”, zegt Astrid. “Je bezoekt een dassenburcht, kruipt in een konijnenhol, duikt op in het wolvengebied en je kunt zoeken naar natuurschatten”. DierenPark Amersfoort laat weten ook in het nieuwe jaar de ingeslagen koers voort te zetten. “Bovendien verwacht één van de olifanten dit voorjaar een kleintje. Zo’n geboorte is natuurlijk geweldig. Uiteindelijk is dat waar het om gaat: kinderen de schoonheid van het dierenrijk laten ervaren, van heel dichtbij.”