Met de ZomerParade werd de redactie er op geattendeerd dat naast de winkel van Typisch Jij, zich plots een supermarkt had gevestigd en aan de andere zijde van “Carmie” ook activiteiten waarneembaar waren.

Heden 28 juni 2017 werd eens een bezoek gebracht aan beide nieuwe ondernemers.

Supermarkt Dukan, die op de ZomerParade “bakken met aardbeien heeft verkocht. In het kader van “je moet het maar durven” werd de onderneemster van deze winkel bevraagt.” Kijk zegt Seher Durrani, mijn vader is inderdaad de eigenaar van een garage op de Xenonweg , vandaar dat U de naam uiteraard herkend.

Ik ben in Nederland geboren en heb rechten gestudeerd. Ik ben HBO afgestudeerd en wil nog mijn “master”rechten halen. Voorheen was ik werkzaam voor de Gemeente Amersfoort en ook voor de rechtbank Midden Nederland in het “bestuursrecht”. Ik heb echter ook bedacht dat ik dichter bij de mensen wilde staan, meer contact met je omgeving en heb dus deze Dukan ( winkel) geopend met voornamelijk Pakistaanse en Turkse producten. Ik wordt geholpen door  Faysal en we wisselen elkaar af. Wij hebben ook een beperkte groente  en fruit afdeling en vlees. Op mijn facebookpagina , plaats ik elke dag een recept voor een maaltijd. De vaak onbekende kruiden of ingrediënten zijn dan ook zeker te verkrijgen in de winkel.

We zijn nu 3 weken open en het blijkt dat veel bewoners op grond van mijn recepten de winkel bezoeken om deze kruiden te kopen. Wij hebben geen enorm assortiment groente maar een redelijke  keuze. Wat op is, wordt door ons gelijk weer ingekocht en aangevuld. Al het vlees wat U in de koeling ziet, is reeds besteld. Wij doen dus niet aan het massaal inkopen van rundvlees of kip. Het is er wel, maar de zekerheid geven wij, bij een bestelling. Ik wil een aanvulling zijn op hetgeen de mensen dagelijks gebruiken. De producten hier in de winkel zijn deels uit Pakistan en deels uit Turkije. Naast als deze specerijen/ rijst en uitheemse producten hebben wij een vers afdeling met onder meer Pakistaanse  Kebabs . Daar ik een Turkse moeder en Pakistaanse vader heb, ziet U dit terug in de winkel. Ook maken we zelf salades en vleesgerechten . We werken veelal op bestelling en wat s’avonds is besteld is de volgende ochtend dus al weer verkocht.

Om te kijken of er draagvlak was, voor mijn ideeën en winkel ben ik gewoon bij andere supermarkten in deze buurt gaan vragen wat men er van zou vinden. Wel het slaat aan, zelfs zo dat we bijna elke dag “leeg”verkopen. Gisteren zijn we begonnen met de verkoop van Turksbrood. En na 1 dag moeten we al weer meerdere bestellingen afwerken. Ook voor het weekeind zijn al diverse vleesschotels en of barbecue gerechten besteld. De klantenkring bestaat nu vooral uit de mensen uit het Soesterkwartier wat wij erg leuk vinden.

Qua kruiden durf ik te zeggen dat wij de enigste winkel in Amersfoort zijn met dit assortiment Pakistaanse kruiden. Sterker nog, ik moet diverse kruiden al weer bijbestellen omdat de vraag groot is. Nu U vraagt naar het verschil van bv peterselie uit Nederland of die uit Pakistan, wel dat verschil is zeer merkbaar te proeven. Het is veel sterker van smaak, waarschijnlijk door klimaat en ander bodem gesteldheid. ”

Klanten die tijdens dit interview hun boodschappen deden, hadden veel positieve reacties op deze winkel.

Faysal, de mannelijke kracht in de winkel vult het gesprek aan; ” met betrekking tot de aanwezige koeling kan ik wel zeggen dat we die nagenoeg niet in gebruik hebben. Wat vers binnenkomt is eigenlijk al weer snel verkocht. Mocht de aanloop gaan toenemen, zullen we een voorraad gaan aanleggen en de inkoop gaan verhogen.Dat geld ook voor de andere “vers”producten” Tenslotte wordt er gewezen op de koeling met Turkse en Pakistaanse kaas, hetgeen een bijzonderheid moet zijn.

Dukan supermarkt is gevestigd op de Noordewierweg tussen Citroen en Peper en de Kerk.

Wij wensen deze opmerkelijk vrolijke en positieve ondernemers veel succes.

De redactie.

Karel van Rooy  foto impressie klik hier.

In het kader van nieuw ondernemerschap, plaatst de redactie regelmatig dergelijke interviews.

 

.