Nieuw sportief evenement: ‘De City Trail is absoluut geen wedstrijd’

AMERSFOORT Het centrum van Amersfoort is op zondag 24 maart het decor van een nieuw sportief evenement: de Amersfoort City Trail. Tijdens dit spectaculaire evenement ontdekken de deelnemers onze stad op bijzondere wijze, al hardlopend door karakteristieke gebouwen en steegjes. Het draait om de belevenis, het is absoluut geen wedstrijd.

De deelnemers kunnen kiezen uit een route van 10 of 13 kilometer. Tijdens de City Trail kunnen de deelnemers nog besluiten om al dan niet de extra lus naar het nieuwe sportcomplex Amerena te nemen.
De City Trail sluit af met de RTV Utrecht FamilyRun van ruim drie kilometer. Kinderen kunnen samen met hun ouders op sportieve wijze de mooiste plekjes in het centrum ontdekken.

,,De betrokkenheid vanuit de stad is groot. De meeste locaties die wij benaderden om doorheen te lopen op 24 maart, reageerden gelijk enthousiast.” Aan het woord is Martha Meijer die namens de organiserende Stichting Run#033 verantwoordelijk is voor het contact met de locaties. Martha vervolgt: ,,Een aantal partijen heeft ons benaderd om hen op te nemen in het parcours. Zo leuk!”

Mark van Hoorn, initiatiefnemer van dit evenement: ,,Ik zag dat er in veel steden een zogenaamde Urban Trail georganiseerd werd, een concept dat zijn oorsprong kent in Kopenhagen. Amersfoort werd overgeslagen in de Urban Trail Series. En dat is volledig onterecht, Amersfoort heeft zoveel te bieden voor een City/Urban Trail. We kunnen nog jaren vooruit met bijzondere, verrassende locaties en andere parcoursen.” Martha: ,,Elke week maken we via social media en onze website nieuwe locaties bekend. Deze week de Flint. Rock City Brewing, Poppodium Fluor, Bibliotheek Eemland, Stad van Cahen en De Nieuwe Stad werden bijvoorbeeld al eerder onthuld.”

START EN FINISH De Amersfoort City Trail kent een unieke evenementenlocatie, het Stadhuisplein. Martha Meijer: ,,We hadden een inspirerend gesprek met Walrick Halewijn van de Observant om te bespreken of we tijdens de City Trail door de Observant heen mochten lopen. Toen opeens Mark het idee opperde om te starten bij de Observant en te finishen op het Stadhuisplein. Walrick was gelijk enthousiast.”

STICHTING RUN#033 Stichting Run#033 organiseert de Amersfoort City Trail. Sinds 2018 valt ook de VathorstRun onder deze stichting. Mark van Hoorn vertelt dat er grote plannen zijn met de VathorstRun: ,,Door het wegvallen van de Halve van Hoogland zien we ruimte om een halve marathon toe te voegen aan het programma, naast de succesvolle KidsRuns, 5km en 10km.”

Stichting Run#033 organiseert verder het jaarlijkse loopgala. In januari 2019 vond de tweede editie plaats met een avondvullend programma in de Oude Mannenzaal, een van de locaties die de Amersfoort City Trail ook doorkruist.

MEEDOEN Op de website amersfoortcitytrail.nl is meer informatie vinden over het evenement. Inschrijven is hier ook mogelijk. De Amersfoort City Trail is bij uitstek een evenement om samen te beleven.