De meester-schoenmakers Floris en Hennie Schrijver vertellen  vrijdag 31 januari, om16.00 uur bijzonderheden over hun vak in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier.
Deze tweelingbroers exploiteerden jarenlang een ambachtelijke schoenmakerij aan de Langestraat in de Amersfoortse binnenstad, die bijna 70 jaar geleden door hun grootvader werd gesticht. De naam Schrijver leeft nu nog voort als ‘Schoenmakerij Schrijver’ aan de Emiclaerhof in Amersfoort-Noord. Floris en Hennie Schrijver zijn verder bekend als kunstschilders van (vooral) lokale onderwerpen. Hennie maakt tevens beeldhouwwerken.
Maar nu – in het kader van de huidige  expositie ‘Oude Accessoires’ – verzorgen zij een lezing over schoenen , over hun vak en alles wat daarbij komt kijken.
De in de Themakamer getoonde accessoires zijn  behalve (antieke) schoenen ook hoeden, tassen, dassen, handschoenen en bijbehorende schilderijen van Ria Kitselaar. Begin januari is deze expositie geopend met een amusante en verrassende inleiding door de heer Rotteveel. Enkele foto’s zijn bijgesloten!
Wij hopen op uw komst!
Kunt u niet: het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. De  toegang is gratis, maar vrijwillige bijdragen worden (erg) op prijs gesteld.