‘Thabo’ is de naam van het vorige week geboren olifantenbulletje in DierenPark Amersfoort. Dit werd vanochtend onder grote belangstelling bekendgemaakt in het park. De dierentuin had een namenwedstrijd op de Facebookpagina uitgezet waar bijna drieduizend inzendingen op binnenkwamen. “Wij hebben gekozen voor een korte en stoere naam voor het olifantje, maar het was moeilijk kiezen uit al die mooie suggesties”, vertelt olifantenverzorger Rob Saris.

Ook de bedenkster van de naam, Monique Rijksen, was aanwezig tijdens dit speciale moment. “Ik ben een grote olifantenliefhebber en het voelt heel speciaal dat het jong nu een naam draagt die ik heb ingezonden”, zegt Monique. Wethouder Willem-Jan Stegeman (onder andere Toerisme) van de gemeente Amersfoort was ook bij het officiële moment aanwezig om Thabo in te schrijven als nieuwe ‘inwoner’ van de gemeente.

Naast de bekendmaking van de naam is het ook Dierendag vandaag. Dierverzorger Rob: “De olifantenfamilie heeft daarom een vers gemaakte groentetaart gekregen, gemaakt door enthousiaste kinderen. De olifanten genoten er zichtbaar van; de taart was zo op.” Bezoekers werden op hun beurt getrakteerd op beschuit met blauwe en witte muisjes en kregen geboortekaartjes uitgedeeld. Bezoekers kunnen Thabo dagelijks in het Rijk der Reuzen bewonderen van de Amersfoortse dierentuin.

https://youtu.be/vs9PVqpo1co