INTO THE WOODS FESTIVAL SCHENKT HOUTEN KUNSTBANK AAN UTRECHTS LANDSCHAP
Schenking aan het Utrechts Landschap wordt een jaarlijkse traditie

 

Het Amersfoortse festival Into the Woods heeft gisteren de kunstbank onthult die ze aan het Utrechts Landschap schenken. De houten bank is gemaakt door kunstenaars die verschillende podia op het festival hebben ontworpen. Met het geschenk wil de organisatie iets terugdoen voor de nabijgelegen natuur. De bank staat op de heuvel bij de bosvijver.
“We organiseren al ruim acht jaar het Into the Woods festival in het Openluchttheater van Amersfoort aangrenzend aan Bos Birkhoven. Vorig jaar bedachten we samen met Utrechts Landschap om elk jaar iets moois te bouwen voor alle bosliefhebbers. We kwam als snel op het idee om Into the Woods kunstenaars het bankje te laten maken.”
– Sijmen Stronks, organisator Into the Woods
“Een heel mooi initiatief. Naast de reguliere samenwerking en afspraken voor het festival, wilde Into the Woods ook graag iets ‘in natura’ terugdoen voor het bos. Dat soort initiatieven zijn hartverwarmend. Het bankje is erg mooi geworden. Een icoon voor de betrokkenheid van de maatschappij met natuur in onze omgeving.”
– Maarten den Hartigh, Utrechts Landschap.    

 

De schenking is het startschot van een jaarlijks terugkerende traditie. Dit jaar is het gemaakt door kunstenaars Matthijs Smidt en Jos Wouters van Aap Noot Feest. Zij zijn al sinds jaar één betrokken bij Into the Woods en hebben verschillende podia gemaakt. Volgend jaar worden andere Into the Woods-kunstenaars gevraagd om een nieuw geschenk te maken.