Alweer enkele weken is ‘muziekmeester’ Henk (van den Berg) druk in de weer om een aantal kinderen de grondbeginselen van de muziek bij te brengen in het speciaal ingerichte muzieklokaal. Enkele oudgedienden zijn ook weer van de partij zij hebben vorig jaar ook al muzieklessen gevolgd.

Dat de muzieklessen zijn vruchten afwerpt is nu al te horen, leuke melodietjes worden er al gespeeld soms zelfs tweestemmig. Er is een groot scala aan instrumenten aanwezig, zelfs een keyboard.

Juf Evelien (cultuurcoördinator) doet mee op de alt sax, verder zijn er nog een sopraansax, klarinet, fluit, trompet en een heuse ritme sectie aanwezig. Er zitten veel belovende muzikantjes tussen, dat hoor je gelijk al.  De opzet van deze muzieklessen is dan ook dat de huidige muzikantjes uit zullen groeien naar ‘volwaardige’ muzikanten en zich na deze periode aan zullen sluiten bij een muziekvereniging, waar zij vervolg lessen kunnen volgen.

Dat deze meisjes en jongens er een hoop plezier in hebben straalt er van af er hangt een enthousiaste sfeer in het lokaal waar muziekmeester Henk geheel belangeloos deze muzieklessen verzorgt en vol overgave zijn kennis probeert over te dragen.

Zijn er nog meisjes en jongens die ook muzieklessen willen volgen kijk eens rond en sluit je aan bij een muziekvereniging, voor leerlingen van De Magneet: muziekmeester Henk kan je hierbij zeker helpen.

Meisjes en jongens van De Magneet: veel succes bij het samen musiceren en laat weten als jullie je muziek ten gehore gaan brengen ben zeer benieuwd wat jullie in gaan studeren!

foto’s en verslag: Ton Schimmel

Noot Redactie: Henk van de Berg, hier genoemd als de “muziekmeester” is de dirigent van Muziekvereniging CODA uit het Soesterkwartier.