Wij zijn Adriaan, Teis en Jade. Wij hebben een opdracht gekregen om het autosysteem mopla nog verder uit te werken. Mopla is bedacht door Klaas Bosma, hij irriteerde zich aan lange reistijden naar zijn werk. Wij hebben nog meer ideeën bedacht zodat dit autosysteem in onze ogen nog beter werken zal. Omdat we onze ideeën zo realistisch mogelijk wilde maken hebben wij nog een opdracht erbij genomen die betrekking heeft tot deze buurt, het Soesterkwartier. We denken namelijk dat dit systeem, naast dat het goedkoper, gemakkelijker en veiliger is, ook een oplossing kan vormen voor het parkeerplaats probleem in deze wijk. Maar hoe werkt het systeem nu in het algemeen?

Het systeem kan alleen maar gerealiseerd worden als er op de grote openbare wegen niet meer wordt gereden met privé auto’s. Dit systeem is goedkoper doordat je geen eigen auto meer hebt, daardoor verdwijnen alle extra kosten voor het hebben van een eigen auto. De pod is een zelfrijdende auto, er worden vandaag de dag al heel erg veel systemen voor zelfrijdende auto’s ontwikkeld. In theorie kan dit systeem dan ook binnen 5 jaar gerealiseerd worden. Omdat de mopla pods beschikbaar stelt die je zelf niet hoeft te onderhouden is het dus voordeliger. De pods kan je heel erg handig oproepen door middel van een app. De app zoekt automatisch in het systeem welke pod het dichtst bij jouw is, op die manier is de pod binnen 10 minuten bij jouw deur. Ja, bij jouw deur! Het systeem brengt je namelijk van deur tot deur. Nog een extra’tje, je hebt ontzettend verschillende maten pods. Dit is omdat je de pod deelt met meerdere huishoudens, daarom is er een mogelijkheid om te kiezen met hoeveel mensen je in een pod wil zitten. Maar dat is niet het enige verschil, er zijn ook verschillende interieurs, die passen bij het reisdoel.

Omdat we willen peilen wat de meningen van echte wijken zijn, hebben wij jullie wijk uitgekozen! Daarom willen wij aan u vragen of u onze enquête in zou willen vullen. Het duurt maar een paar minuten en op die manier kunnen wij dit idee nog beter uitwerken. Op die manier hopen wij met een oplossingen te komen voor jullie probleem met de parkeerplaatsen en uiteindelijk met een oplossing voor parkeerproblemen in heel Nederland.

Adriaan, Teis en Jade