Een half uur bewegen per dag. Waarom is dat zo gezond?

Bewegen is niet alleen goed voor ons milieu maar zeker ook voor uw lichaam en geest. U doet het meestal zonder er bij na te denken. U fietst naar uw werk, loopt door de stad of u bent aan het klussen. Terwijl u beweegt, verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. U slaapt lekkerder en staat ’s ochtends fitter op.

Goed voor uw hart Voldoende bewegen houdt uw hart en uw bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte kleiner.

Een lager cholesterolgehalte Een verhoogd cholesterolgehalte kan leiden tot vernauwing in uw slagaders (slagaderverkalking). Door voldoende te bewegen stijgt het goede cholesterol (HDL). Dat is goed voor uw bloedvaten.

Gezond gewicht Het is goed om elke dag te bewegen. Je voelt je fitter, energieker en gezonder. En wie veel beweegt, zal niet gauw te dik worden!
Gezond gewicht U eet gezond, maar lukt het niet om uw ideale gewicht te bereiken? Bewegen helpt. Hoe meer u beweegt, hoe gemakkelijker uw gewicht op peil blijft.

Bewegen is dus goed voor uw hart en uw bloedvaten, maar het heeft nog meer gezondheidsvoordelen. Bewegen:

  • verbetert de spijsvertering; u gaat makkelijker naar de wc en heeft minder last van verstopping
  • gaat botontkalking tegen
  • heeft een gunstig effect op diabetes (suikerziekte)

Jong geleerd is oud gedaan ! 

Goede oversteekplaatsen doen kinderen vaker naar school lopen

 

 

 

Bron: Hartstichting