Jongeren van 8 tot en met 15 jaar hoeven zich in de herfstvakantie niet te vervelen. Het Medialab van de Bibliotheek Eemland organiseert van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober verschillende workshops in het Eemhuis en een Minecraft Bouwwedstrijd in het Rietveldpaviljoen met De Stijl als thema. 

Op maandag 16 oktober leren de deelnemers in het Rietveldpaviljoen over de gebouwen die Rietveld maakte. Zij krijgen voorbeelden te zien van zijn huizen en gebouwen en leren welke dingen herkenbaar zijn voor Rietveld als architect. Na deze informatie is het tijd om aan de slag te gaan en bouwen de deelnemers met behulp van Minecraft een ‘nieuw’ Rietveldpaviljoen! Jongeren kunnen ’s ochtends meedoen van 10.00 tot 12.30 uur of ’s middags van 13.30 tot 16.00 uur. 

Workshops
Naast de Minecraft Bouwwedstrijd organiseert het Medialab de workshops ‘Straatfotografie’, ‘Vlog nabewerken’, ‘Filmen voor kleuters’ (let op: deze workshop is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar en hun ouders), ‘Journalist voor een dag’ en ‘Slowmotion’. Jongeren die graag fotograferen, vloggen of in de huid kruipen van een journalist zijn van harte welkom.

Kaarten
Om deel te nemen aan de Minecraft Bouwwedstrijd of één van de workshops is het van belang vooraf kaarten te kopen via www.bibliotheekeemland.nl/medialab. De kosten voor de Bouwwedstrijd bedragen € 15,- per persoon (inclusief leenlaptop). Deelnemen aan de workshops kan al vanaf € 10,-.