Speeltuin Soesterkwartier 4 november 2017, de thuishaven van carnavalsvereniging “de Meerschuimers” en heden het toneel van de benoeming en inauguratie van de nieuwe Prins en Adjudant.

De tot 21.11 nog zeer actieve Prins Simon en Adjudante Yvonne hebben een bewogen jaar achter de rug. Vele verenigingen zijn bezocht waarbij de Meerschuimers “acte de présence” gaven. Het Prinselijk paar heeft toch wel de nodige kilometers afgelegd dit jaar, waarbij de prinselijke koets het soms ook begaf.

Maar eerst de aanvang van de carnavalsperiode die nu van start ging.Welkom geheten door Simon en Yvonne die nog heel even de honneurs waarnemen en de binnenkomende gasten ontvingen. Al snel zat de sfeer er goed in.

Binnen- en buitenlandse carnavalsverenigingen werden verwelkomt, doelend op de Amersfoortse en buiten het Amersfoortse aanwezige verenigingen. Vera, was zoals gebruikelijk de opper spreekstalmeester. Ook de Prinses, adjudant en secondant van Sint Joris, ( Grootstad) waren aanwezig. Vele blikken van herkenning werden geopend. Er werden handen geschud, gekust en “ge”Allaaft wat nu eenmaal een carnavalsgroet is. Het dweilorkest de Roodneuzen zorgde voor de noodzakelijke en gewilde muziek. De klok was echter onverbiddelijk en om 21.11 was het de tijd om het prinsenpaar van 2017 te “ontmantelen” en hun prinselijke attributen af te nemen. Van ketting tot steek, van strik tot jas en als laatste de scepter.

Best vreemd om beide weer in hun normale kloffie te zien, hetgeen later ook weer werd veranderd in de Meerschuimers outfit. Maar niet voordat ze door de Meerschuimers zelf waren voorzien van “werkkleding” gevuld met stuiterballen. Zodat ze stuiterend het toneel af konden een ballon als stuiter object voor zich uit houdend.

Yvonne ter Avest Visser, had ook nog een handenarbeid dingetje voor Simon .Een mega groot borduurwerkje van Simon als Prins, nagemaakt van een foto

Dan is het zover. 22.11, het publiek staat massaal naar het podium gekeerd in afwachting van de bekendmaking Prins en Secondant 2018.  Simon ( oude Prins) nam het woord en verzocht Edwin op het toneel even te komen helpen. Edwin,verplaatst zich echter in een rolstoel. Maar toevallig was er voor het podium een liftje gebouwd, dus geen probleem. Eenmaal op het podium aangekomen, werd Edwin als de nieuwe Prins van de Meerschuimers 2018 verwelkomt. Een bijzonderheid of niet , dat gekozen is voor een minder valide Prins ( Bravo).

De ceremonie van de inauguratie  werd aangevangen, met het eerst uitkleden van de Prins om hem daarna weer aan te kleden met de vorstelijke kleding. Met het voorlezen van de proclamatie en eren van het “wapen” was de prins geïnstalleerd.

De vraag wie er als secondant zou worden benoemd, was al snel aan de orde. Adri viel deze eer te beurt en ook hij heeft een “wandel”probleem en maakt gebruik van een aangepaste scooter. Nu was de benenwagen nog in orde, dus Adri volgde dezelfde procedure van uit en weer aankleden. De secondantenjas, komt goed van pas als het koud is, nu werd het zweten.

Hierna volgde het uitreiken van de eerste onderscheidingstekens door de nieuwe Prins aan vooraanstaande personen.Plotseling was daar ineens een aanvallende “alien”afkomstig uit “starwars” die , nadat het licht was uitgedaan, met zijn “lichtend”zwaard het podium op stormde, waarbij onsamenhangende kreten werden gesproken. De, kennelijk mannelijke, strijder afkomstig uit een of sterrenstelsel droeg een ingepakt groot pak met zich mee. Nadat de laserstralen waren gedoofd en het licht weer aanging, bleek Jan Herman zich in deze wilde creatie had gehuld, teneinde de officiële foto,s van Prins en Secondant te overhandigen.

Nadat de Royal rolstoel weer met de lift was gedaald, werd de polonaise ingezet, met- en wen er maar aan- de rolstoelende prins de Meerschuimers voorop.

Het werd een waarlijk groots feest daarna tot in de late uurtjes.

 

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

Prins Edwin

Prins van de Meerschuimers 

Ik voel me zeer vereerd om Prins te mogen zijn van deze niet al te grote maar zeer gezellige vereniging.

Na jaren lid te zijn geweest van de Jokers uit Utrecht was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Tijdens uittreden van de Meerschuimers kwam ik ze regelmatig tegen met het voorlaatste jaar voorop  Prinses Irma met secondant Adri waardoor  een bijzondere klik ontstond met deze vereniging zodat ik al snel de beslissing had genomen om lid te worden van de Meerschuimers.

Na twee jaar de vereniging verkend te hebben werd mij gevraagd om de Meerschuimers als Prins voor te gaan voor het seizoen 2017-2018.

Daar heb ik niet lang over na behoeven te denken, vooral toen Adri ja zei dat hij wel mijn secondant wilde zijn. Met zo’n adviseur en begeleider kan het seizoen niet meer stuk.

Vissen is mijn grootste hobby maar voor deze functie maak ik graag een uitzondering en gaat voor dit seizoen het carnaval voorop want als voorloper van de vereniging dien je er altijd te zijn en mijn visjes wachten wel tot ik er weer volop kan zijn.

Ik vind het een hele eer om deze vereniging in mijn rolstoel voor te mogen gaan in de polonaise, aan mij zal het niet liggen en ik spreek de wens dat jullie mij steunen in deze carnavalsperiode en mijn spreuk  voor het seizoen 2017-2018 is

“Met geluk door het carnaval” 

Prins Edwin

Prins der Meerschuimers

 

Secondant Adri

Secondant van Prins Edwin 

Ook dit jaar ga ik weer als secondant door het leven bij de Meerschuimers voor Prins Edwin seizoen 2017-2018.

Tijdens het seizoen 2015-2016 mocht ik ook al als secondant naast mijn geliefde Prinses Irma staan. Nu dan weer maar daar moest ik eerst mee in overleg.

Toen Edwin ja had gezegd dat hij wel Prins wilde worden bij de Meerschuimers maar op één voorwaarde dat ik zijn secondant zou worden. Dat moest ik wel even met het thuisfront overleggen. Gelukkig omdat Irma met alle activiteiten van de vereniging aanwezig is

had ze er ook niet zoveel moeite mee.

Ik kreeg wel te horen dat het nu echt de laatste keer moest zijn want het wordt wel wat te vermoeiend maar we gaan er weer voor en maken er een spetterend seizoen van samen met onze vereniging en Prins Edwin.

De combinatie penningmeester en secondant is wel enerverend en mijn bezoekerskaart voor het ziekenhuis is dit jaar weer behoorlijk vaak afgestempeld maar wij slaan er ons wel weer door heen.

De praalwagen krijgt dit jaar weer een bijzondere uitstraling waar we beslist mee voor de dag kunnen komen. Wij zijn onze wagenbouwer Jan daarvoor zeer dankbaar zowel voor het ontwerp als de coördinatie.

Als laatste spreek ik de wens uit dat wij als Meerschuimers de stijgende lijn van leden door kunnen zetten en verder een mooi seizoen toegewenst met Prins Edwin.

Met een 3x Alaaf

Secondant Adri

Proclamatie

Wij:  Prins Edwin, Beschermheer van de Meerschuimers en het Soesterkwartier, Secondant Adri, Secondant van Prins Edwin

Proclameren bij deze voor het seizoen 2017-2018

Ten eerste:        Mijn hobby is vissen maar met het carnaval zal ik het niet missen

In de zomer zit ik al vroeg aan de waterkant met de hengel in mijn hand

Ten tweede:     Carnaval vieren is mijn grootst plezier

En Prins worden heb ik altijd gewenst alhier

Ten derde:         Ik ben wel gekluisterd aan mijn rolstoel

Maar in de polonaise wordt het een beeste boel

Ten vierde:        Feesten kan ik als de beste

Laten wij dit eens met elkaar testen

Ten vijfde:         De senioren en kinderen uit het Soesterkwartier

Bieden wij een mooi feest met veel vertier

Ten zesde:         Met deze Prins staan jullie niet in de kou

Want hij neemt de Meerschuimers mee op sleeptouw

Ten zevende:    Dat we dit jaar weer een secondant hebben kunnen versieren

Ook hij is een man van alcohol vrije bieren

Ten achtste:      Als de Hofkapel hun noten laten klinken

Loop dan eerst de polonaise en ga dan weer drinken

Ten negende:   Mooi om met carnaval over het Soesterkwartier te mogen regeren

Zonder ook maar één carnavalsvierder  te negeren

Ten tiende:        Wij zijn trots op de oud gediende nog steeds hier aanwezig

Houden zich ook nog steeds met deze club bezig

Ten elfde:          We staan hier niet alleen, het carnaval vieren is voor iedereen

Ik hef het glas en toost op jullie gezondheid

Wij sluiten deze proclamatie af met de spreuk voor het seizoen 2017-2018

“Met geluk door het carnaval”

Met een driemaal Alaaf- Alaaf-Alaaf

Prins Edwin van de Meerschuimers

Karel van Rooy.

Fotoalbum