Kid in formal outfit wearing VR glasses putting hands out in excitement isolated on orange background.

Het Medialab organiseert nieuwe kinderactiviteiten op het gebied van digitale educatie

Datum: 8 augustus 2018 

In de zomervakantie heeft het Medialab van de Bibliotheek Eemland een aantal nieuwe workshops voor kinderen op het programma staan. Van een workshop animeren tot het maken van een natuurdocumentaire. De activiteiten vinden plaats van 15 augustus tot en met 24 augustus.

Kinderen die met veel plezier naar filmpjes op Youtube kijken, kunnen 15 augustus deelnemen aan de workshop ‘dagje filmen voor Youtube’. Deelnemers leren tijdens deze workshop hoe ze zelf een filmpje maken.

Wie meer met lucht- en ruimtevaart heeft, moet 21 augustus in de agenda zetten. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen dan deelnemen aan de workshop ‘Space Ship Simulator’. Tijdens een educatief spel leren de deelnemers in een mum van tijd echte raketten ontwerpen en testen.

Jonge natuurliefhebbers kunnen 23 augustus de workshop ‘Dagje natuur-docu’ volgen. Deelnemers gaan op pad om het wild in de stad Amersfoort te ontdekken. Het resultaat: een echte natuurdocumentaire, compleet met vertelstem.

Kinderen die graag willen leren presenteren, interviewen, filmen en monteren, kunnen 24 augustus naar de workshop ‘journalist voor een dag’ komen. Tijdens deze workshop leren kinderen van acht jaar en ouder hoe zij een nieuwsbericht moeten maken.

24 augustus kunnen kinderen daarnaast in Het Eemhuis terecht om te leren animeren. Tijdens de workshop ‘dagje Mario animeren’ gaan kinderen met scharen, printjes en plakkers aan de slag om Mario te laten bewegen. Bij een mooie animatie horen natuurlijk ook stemmetjes en geluidseffecten.

Over het Medialab

Met het Medialab wil de Bibliotheek Eemland inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma’s in 21e-eeuwse vaardigheden. Het Medialab biedt workshops aan op scholen en in Het Eemhuis.