Soesterkwartier 12 december 2017. In woon/zorgcentrum Lyvore aan de Soesterweg, maakt men zich deze middag op voor een traditie. De bewoners die dat wilden, konden deze middag met behulp van studenten van ’t Hoogheland College kerst-stukjes maken.

Onder het toeziend oog van de workshop deskundige Emmy’s “Groenewereld” die voor een rijke verzameling “kerst”materiaal had gezorgd, kwamen de “kerst-knutselaars”binnen.

De koffie en thee, waren als eerste aan de beurt en in een zij-zaal van Lyvore werden de studenten van ’t Hoogelandcollege opgevangen en geïnstrueerd. Immers het is ook weer geen dagelijkse “les”stof om 1 op 1 om te gaan en de helpende hand te bieden aan mensen uit een zorginstelling.

Nadat ook zij, enige versnaperingen hadden gehad, werd het toch tijd voor het creëren van de benodigde bakjes met groen in kerstuitstraling.

Met kordate stappen en de juiste aanwijzingen van Emmy’s  Groenewereld werden bakjes met “oase”verstrekt, daarna de conifeer-structuur groene loten. En een enkele student werd al snel gewezen op de zijkant van de “oase”zodat niet alle groene halmen omhoog staken. Na een goedkeurende blik, werden vervolgens de benodigde bladeren, eikels en versiersels aangebracht. Met wilgenkatjes en vruchtdragende takjes werd het geheel dan verfraaid. Dit alles in samenspan met de bewoner, voor wie een kerststukje werd gemaakt.

Het slotstuk van de kerststukjes was dan toch wel het centreren van het glas met het theelichtje en gezegd moet worden, zeer fraaie exemplaren van Kerststukjes waren geschapen.

De leerlingen van genoemd college, hadden er in ieder geval, samen met de deelnemende bewoners een gezellige en nuttige middag van gemaakt. Aan het eind van de middag met enige trots het gemaakte stukje mee dragend naar zijn of haar kamer.

Met dank van de deskundige adviezen en raadgevingen van Emmy en de studenten van ’t Hoogheland College.

Deze activiteit kwam mede tot stand door een toewijzing van het buurtbudget Soesterkwartier.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Om Privacyredenen worden bewoners op afbeeldingen niet weergegeven.

Foto impressie klik hier.