Met de feestdagen op komst, steekt Lionsclub Amersfoort-Eemstad de Voedselbank in Amersfoort de helpende hand toe. Ook dit jaar sluit de Voedselbank in Amersfoort weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit 1731 pakken koffie op voor de cliënten van de Voedselbank in Amersfoort. Tot 6 januari 2021 kunt u uw punten kwijt in de verzameldozen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Duizenden gezinnen in Nederland leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

 

De Lionsclub Amersfoort Eemstad neemt de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening. Aan deze inzameling van waardepunten van Douwe Egberts is ook gelijk de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden gekoppeld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Ook met andere cadeaukaarten, zegeltjes, punten en waardebonnen is de Voedselbank heel blij.

 

Geef uw D.E.-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank! Kijk gelijk uw lades en kasten na voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken kunnen tot 6 januari 2021 worden ingeleverd op de volgende adressen:

 

  • AH Eemplein, Euterpeplein, Hoogland, Leusderweg, Noorderwierweg en Vathorst
  • Boni Euterpeplein, Hoogland en Hooglanderveen
  • Coöp Hellestraat
  • Dirk van den Broek Groningerstraat
  • Hoogvliet Neptunusplein
  • Jumbo Emiclaer, Leusderweg, Nieuwland en Wiekslag
  • Het Lokaal
  • Plus Stadsring
  • Sportschool Life City

 

 

 

Over Voedselbank Amersfoort

Voedselbank Amersfoort is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. In Amersfoort leveren zij voedselpakketten aan circa 450 gezinnen. Gemiddeld betekent dat 1500 personen.

De organisatie drijft op een groot aantal vrijwilligers, die zich gezamenlijk inzetten voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. De focus ligt op het wekelijks verstrekken van een voedselpakket. Daarnaast worden klanten ook geholpen door ze te verwijzen naar instanties die zich bezighouden met armoedebestrijding en schuldhulpverlening en te wijzen op fondsen voor mensen die financieel krap zitten.

Voedselbank Amersfoort is aangesloten bij Voedselbanken Nederland.

 

Over Lionsclub Amersfoort Eemstad

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin niet door de reguliere kanalen wordt voorzien.

Mensen die Lion worden staan zelfstandig en zelfbewust in het leven en zijn graag bereid zich onbaatzuchtig in te spannen voor het goede doel. Dat doen ze bij voorkeur met mensen van uiteenlopende beroepsgroepen. Door kennis te nemen van elkaars achtergrond en invalshoek bewijzen ze elkaar onderling ook een dienst.
De drie kernwaarden van de Lions zijn externe hulp, zelfontplooiing en vriendschap.

De 23 vrouwen en mannen van de Lionsclub Amersfoort Eemstad ontmoeten elkaar tweewekelijks en organiseren diverse activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel zoals de jaarlijkse wijnproeverij, activiteiten voor Stichting Present en De Bridge Drive.