In de kerstvakantie (25 december t/m 9 januari) is DierenPark Amersfoort omgetoverd tot een magische, winterse dierenwereld tijdens de Warme Winterweken. “Wegens de geldende RIVM-maatregelen hebben wij besloten de ‘Warme Winteravonden’ om te toveren naar ‘Warme Winterweken’’, verklaart Hylke. “Een veilig doorstroomevenement in de buitenlucht waar wij bezoekers hetzelfde sfeervolle programma aanbieden als tijdens de eerdere avondopenstellingen. Alleen dan dagelijks overdag.”

“Tijdens de Warme Winterweken leren bezoekers alles over de dieren in de winter, genieten zij van (winterse) lekkernijen en vinden er onvergetelijke ontmoetingen met dierbewoners plaats tussen duizenden lichtjes, kerstbomen en zelfs sneeuw”, legt projectleider Hylke Steggerda uit. Jong en oud geniet van gezellige livemuziek en laven zich aan chocomel, oliebollen, stamppot en foodtrucks met een uiteenlopend aanbod. In en rondom themagebied het Woud wordt met magische effecten het verhaal verteld over de dieren die in winterrust gaan of juist overwinteren in warmere oorden. “Met je ijskoude dierenpaspoort ontdek je alles over de Nederlandse natuur in de winter. Verderop speelt in een avontuurlijk en sfeervol decor de bezoeker de hoofdrol in een winters dierensprookje.”

“Een Lichtjestrein, vuren om aan op te warmen, exclusieve rondleidingen… ik durf wel te zeggen dat ons park in de winter op haar mooist is”, legt Hylke uit. “Ik ben blij dat wij bezoekers na een bizar jaar toch kunnen onderdompelen in een winter wonderland tijdens de Warme Winterweken van DierenPark Amersfoort.”