skline-45Al geruime tijd berichten wij U dat een grote groep enthousiaste Linedance mensen, hun beste beentjes voor zetten in de Vijverzaal van wooncomplex Puntenburg.

Maar de thuisbasis van dit alles, is wel de Speeltuin Soesterkwartier, waar de eerste passen zijn aangeleerd. De Linedance groep is inmiddels uitgegroeid tot een 60 tal leden, die uit de omgeving van Amersfoort komen. Zelfs uit Baarn en Hilversum zijn er leden te vermelden.

skline-1Vanavond, zaterdag 1 oktober was echter een speciale avond georganiseerd. Ditmaal met live muziek van de bekende groep (Instead) van Pete and Friends.

Wel onder het motto “Lets Twist again” gingen de voetjes, deze maal allemaal op een gelijkwaardige wijze van de vloer, hetgeen natuurlijk de bedoeling is van Linedance.

skline-29Niet alle deelnemers waren vanavond aanwezig, mogelijk door de al vroege aanvang van 19.30 uur en dat het zaterdag was. Er zijn plannen om in het de nabije toekomst op zondagmiddag deze LineDance te beoefenen in de Speeltuin.

De keuze en repertoire van de band was voor de “dans”liefhebbers, maar ook toeschouwers te bestempelen als ouderwets heftig en gezellig. Goede nummers uit vergane jaren kwamen weer langs De dansvloer bleef dan ook de hele avond bezet met groepen, of groepjes LineDancers.

skline-111Uiteraard met dank aan Miranda en Anita, die de benodigde “catering”verzorgden.

Het blijft een mooi gezicht om de Line Dansers aan het werk te zien. En wat evenzo belangrijk is, het plezier wat de deelnemers er aan beleven.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.