dsc_5073Eemplein 2 oktober 2016. De zondag dat men het heugelijke feit viert dat dit winkelcentrum 4 jaar bestaat.

Het is natuurlijk inmiddels een wereldwijd architectonisch bekende stek geworden door het Eemhuis, met een zeer groot bezoekersaantal op jaarbasis. Of de omliggende winkels daar van profiteren is niet bekend. Het is wel zo, dat het Eemplein de afgelopen jaren op de kaart is gezet. Mede en niet in de laatste plaats door de uitvoering van de Passion.

eemplein-4-jr-055Discussies zijn er ook.De strijd om wat in de volksmond “de grindbak”heet, lijkt gestreden. De nieuwbouwplannen van luxeappartementen aan het “Manhattan aan de Eem” of toch de herbouw van de Oliemolen zijn nog steeds actueel.

Het geheel niet wegnemend dat het zondag 2 oktober feest was vanwege het 4 jarige bestaan. Diverse luchtkussens waren geparkeerd en een 10 tallen meters hoge klimwand waren de attracties waar de jeugd zich kon uitleven. Het “opblaas”gehalte van de diverse attracties was wel redelijk hoog te noemen, daar ook balspel automaten in de “opblaas”versie stonden. eemplein-4-jrMuzikaal werd het geheel opgeluisterd door het optreden van de “Roodneuzen” in een leuke bezetting, wat zeer sfeer verhogend werkte.

csc_5043Het constant draaiende Rad van Fortuin zorgde voor een stroom van kleine prijsjes, dan wel soms een hoofdprijs, beschikbaar gesteld door de winkeliers. Zo kreeg een klein jongetje als hoofdprijs een opklapbare strandstoel, waarmee hij onmiddellijk mee in gevecht ging vanwege het in en uit klappen. Een poging om de strandstoel te ruilen, bleek echter niet binnen de spelregels te vallen. Zodoende werd deze stoel diverse malen als prijs ingezet. Een alternatief ( kleinere prijs) werd wel aangeboden, wat dan weer tot enige tevredenheid leidde.

dsc_4994Lange rijen waren te zien bij dit rad van avontuur en daar je ook een gratis suikerspin kon winnen, was de rij bij de suikerspinnen-kraam net zo lang.

De enigste spelbreker deze middag, was het weer. Nadat de regen in ruime mate aan het vallen was, liep ook het publiek weg. Mogelijk schuilend in de winkels, of even wat eten en drinken  in KaDe waar het redelijk druk werd. Daar waar een paar weken terug de brandweer nog zorgde voor een waterballet op het Eemplein, kwam de regen vandaag op een slecht moment.

eemplein-4-jr-061De diverse luchtkussens kunnen uiteraard wel tegen de regen, maar er met droge kleren afglijden was weer een ander feit. Dus stonden deze in de “pauze”stand. Ook de klimwand bleek te glad voor de sportievelingen en moest wachten op betere tijden.dsc_5016

Al met al heeft de organisatie  weer een spektakel stuk neer gezet voor de jeugd en heeft de regen wat roet in het eten gegooid.

En zoals ons lid van het Jeugd Persbureau Salim aan ons meldde:

Vandaag is eemplein 4 jaar en natuurlijk wordt er feest gevierd er verschillende activiteiten alleen het tegenvallende was dat het regende maar gelukkig was het gezellig er waren ook hapjes  leuk georganiseerd vooral voor de kinderen bedankt voor alles

Groetjes salim

Verslag Karel van Rooy.

Foto reportage Nel Groenendijk  Karel van Rooy.