Het is lente en bijna zomer. Een traditie komt weer tot leven. De Lentekriebels bij sommige organisatie leiden weer naar een druk bezocht  “verwen” evenement.

Voorgaande jaren, werd lentekriebels wisselend in Lyvore – Birkhoven/ Plataan of Puntenburg gehouden. Dit maal was gekozen voor de locatie Birkhoven in het “Grandcafé”.

Bij lentekriebels kunnen bezoekers, vaak ouderen gezien de locatie, zich wat laten verwennen. Voor de dames is er een ploeg die zich bezig houd met “handmassage” en de tafel er naast verzorgd de nagels.  Een beetje last van je rug, een professionele masseur zorgt er voor dat je , je weer een stuk fitter voelt.

Dan zijn er allerlei tafels met curiosa, huisvlijt en hobby komen elkaar tegen. Tafels met zelf gemaakte sieraden. Of de tafel met allerlei handgemaakte dieren van wol.  Haken is daar dan ook een toverwoord.

De rode draad die door het geheel loopt, zijn de studenten van het Wijkleerbedrijf. De 1e jaars studenten doen tijdens deze  “lentekriebels”examen. Zij dienen de bezoekers te begeleiden, te helpen met rolstoel verplaatsingen, lift/ trap enz.  Ook de 2e jaars studenten zijn aanwezig en lopen als “oude rotten” mee in de organisatie. Goed te zien hoe zij zich hebben ontwikkeld.

Bij binnenkomst werden de bezoekers dan ook keurig opgevangen door de Gastvrouwen en naar de zaal begeleid. Koffie/thee/koekjes en klein gebak werd door de studenten netjes uitgedeeld en verzorgd. Of buiten in de tuin assisteren bij het Jeu de Boules, zodat mensen in een rolstoel deze sport ook kunnen beoefenen.

Dit alles werd dan wel gadegeslagen door twee examinatoren die op menige plaats ijverig aan het jureren waren. Immers, kopjes koffie uitdelen is één, ze weer ophalen en afwassen is deel 2 en dat moeten ze wel zien. Maar het ging perfect.

Het werd een druk bezochte middag ik het Grand Cafe en het verrassende was de muzikale ondersteuning van een wel heel bekende “zangeres”van [Bij] Bosshardt. Kristel de Fijter was bereid gevonden met haar gitaar “the good old songs”weer eens te laten horen.

Tevens konden de bezoekers lootjes kopen voor de “tombola”trekking, een aantal malen werden er prijsjes uitgeloot, variërend van het afhalen van gratis koffie of een kroket, dan wel een gebreide theemuts of gehaakte sjaal. Zo zijn er deze middag veel prijsjes gewonnen. Een leuke happening en ten behoeve van het goede doel.

Lentekriebels is weer voorbij een geslaagde activiteit ,mogelijk gemaakt door :

Verslag Karel van Rooy.

Fotoreportage klik hier.