Aziatische kleinklauwotters (Custom)Zaterdag 21 juni vindt de grote, landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren plaats in DierenPark Amersfoort. Met zowel de eerste als laatste wedstrijd van het toernooi, mag Amersfoort zich met recht de knikkerhoofdstad van Nederland noemen. Kinderen kunnen zich nog aanmelden voor de laatste voorrondes die plaatsvinden in de ochtend van de finaledag in het park.

‘‘Knikkeren is al decennialang populair en ook onze dieren worden enthousiast van dit spel’’, vertelt Hylke Steggerda van het DierenPark. Zo waagden de Amersfoortse  ezels, ringstaartmaki’s en otters nog een potje. ‘‘Natuurlijk kregen zij bonken passend bij hun grootte’’, zegt Hylke.  ‘‘Op zaterdag 21 juni spelen knikkeraars uit het hele land met de speciale Winners dierenknikkers en presenteren wij de grootste knikkerbaan van Nederland’’.  Winners, de 3D-knikker met een ingesmolten dierfiguur, is vanaf dit jaar de officiële wedstrijdknikker van het NK Knikkeren. De knikkerkampioen ontvangt een unieke knikker met daarin de winnaarsbeker als trofee mee naar huis.

De afgelopen maanden hebben duizenden kinderen hun knikkers laten rollen tijdens regionale knikkerwedstrijden door het hele land.  De beste zestien knikkeraars van ieder kampioenschap plaatsten zich voor de finale. Nu de regionale voorrondes zijn geweest, kunnen de overige knikkertalenten zich zaterdag 21 juni vanaf 11 uur nog naar een plaats in de finale knikkeren, die in de middag plaatsvindt. De kampioen van 2013, de 9-jarige Cecile van Montfrans uit Hoogland, komt dit jaar haar titel verdedigen. De deelnemer en een begeleider krijgen tijdens het NK Knikkeren gratis toegang tot DierenPark Amersfoort. Ezels (Custom)Aanmelden voor de voorrondes kan nog tot en met donderdag  via  ( klik hier )