unnamed.png (Custom)Vanochtend vroeg tussen 01.00 – 04.00 uur zijn er drie Siberische tijgertjes geboren in DierenPark Amersfoort. Het drietal en hun kersverse moeder maken het goed. ‘‘Het is Angara’s eerste nestje, dus het blijft voorlopig spannend’’, zegt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

Een halfjaar geleden bouwde het Amersfoortse park een compleet nieuw binnenverblijf voor de tijgers inclusief kraamkamer. De jongen zullen hier de eerste weken samen met hun moeder verblijven. ‘‘Gelukkig hebben wij drie weken geleden de Welpcam opgehangen in de kraamkamer’’, vertelt de hoofdverzorger. ‘‘Zo kunnen de roofdierverzorgers het nestje in de gaten houden en ook het publiek kan de welpjes live via de Welpcam op onze site bekijken.’’ De verzorger heeft al gezien dat er is gedronken en de kleintjes meerdere wasbeurten hebben gehad.

Het geslacht van de drieling is nog onduidelijk. Wanneer moeder Angara na een paar dagen kort naar buiten wil in haar buitenverblijf in de Stad der Oudheid, kunnen de verzorgers misschien even kijken. Na twee weken gaan de oogjes van de welpjes open en na zeven weken komen zij waarschijnlijk voor het eerst met moeder mee naar buiten. ‘‘Hun vader Ilya ontmoeten zij voorlopig nog niet,’’ vertelt Willem Verdonck. ‘‘Na ongeveer drie maanden zullen zij met hem kennismaken in hun buitenverblijf in DierenPark Amersfoort.’’

Bekijk de Welpcam

unnamed (2).png (Custom)Bekijk hier het geboortefilmpje

 

Update 23 juni.

Vandaag zijn de jonge tijgers van DierenPark Amersfoort voor het eerst gewogen. De drieling werd drie dagen geleden (20 juni) geboren. Moeder Angara verzorgt haar welpjes uitstekend en de kleintje zijn dan ook goed op gewicht. ‘‘Het zijn al flinke jongens en/of dames’’ vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck van DierenPark Amersfoort. ‘‘Zij wegen allemaal al ruim boven de kilo, dus dat is top.’’ Het geslacht van de welpjes is nog niet bekend.Welpje (Custom)