Amersfoort 24 maart 2017, de slogan “DIT WIL JE NIET MISSEN DE EERSTE LADIES RUN IN AMERSFOORT!” Wel dat hebben een groot aantal sportieve dames/ meiden ook gedacht.

Het parkoers was uitgezet vanaf het einde van het Eemplein bij Zandvoort aan de Eem ,naar de Kwekersweg, om via de andere zijde van de Eem naar de Koppelbrug te gaan. Om zo weer op het Eemplein te arriveren bij de finish .

Men kon bij deze “Lady’s run kiezen uit twee afstanden, nl. 2.5 kilometer en 5 kilometer. Beide afstanden waren volgeboekt  (Organisatorisch).  Alle deelnemers kregen na controle van hun inschrijving een lichtgevende/ gekleurde buis, wat een bijzonder effect gaf in de vallende avond schemer. Ook kreeg iedere deelnemer een “chip”voor in de schoen, die als tijdwaarnemer in verbinding stond met een computer. Het oogde zeer professioneel en bij de start/finish werden de neergelegde lussen streng bewaakt.

Na een opwarmronde met muziek en dans werden de 2.5 km lopers naar de start begeleid. Het hele korps “dames” ging fanatiek van start en zegge en schrijven 10 minuten later, was Lianne van de Berg als eerste over de finish. Het bijzondere was dat de nummer twee, haar moeder was. De tante bracht met een 4e plaats de familie zeer zeker op de voorgrond. Fantastisch gedaan. Met een tijd van 19.20 minuten werd de laatste deelnemer geklokt. In totaal werden 83 medailles uitgereikt.

De 5 kilometer was net even populairder qua inschrijvingen.Maar liefst 582 dames hadden zich ingeschreven. Ook hier werd na controle van de gegevens een lichtgevende “tube” verstrekt en een elektronische chip voor in je schoen of enkel. Het viel niet mee om deze mega grote groep vanuit Zandvoort aan de Eem op de Eemkade ( Grindbak) te krijgen. Maar gaande de warming-up lukte dat toch en een fraai schouwspel van bewegende lichten, tegen de inmiddels ingevallen duisternis, werd het toneel.

Het eerder genoemde parkoers, werd voor deze grote groep dus twee keer genomen. Aangemoedigd door langs de route staande familie of kennissen, werd het een hele happening.

Na afloop was er in Zandvoort aan de Eem nog een “afther”party om uit te hijgen met een drankje.

Een zeer geslaagde Lady’s run wat zeker op de agenda van 2018 weer zal verschijnen.

Verslag Karel van Rooy.

Foto reportage, klik hier.