Healthy sisters komen naar Amersfoort!

Buurtsportcoach Amersfoort start een nieuwe project speciaal voor vrouwen; “Ladies2move; Fit in 10 weken”. Dit programma richt zich op meer bewegen en het werken aan een gezonde leefstijl. Naast verschillende sporten zijn er ook workshops en lezingen, onder andere een lezing van de Healthy Sisters. De bloggende Rachida en Najima Kharbouch vertellen over hun persoonlijke strijd tegen overgewicht. Deze lezing vindt plaats op 16 mei om 10:30 uur.  in de Witte Vlinder (Vlindervallei/ Kruiskamp).

Fit in 10 weken is er voor alle vrouwen die willen weten hoe fit ze zijn, energieker willen worden, misschien wel willen afvallen, nieuwe mensen willen ontmoeten of gezond willen blijven. Het programma is opgezet voor alle vrouwen in Amersfoort maar richt zich met name op de wijken: Randenbroek (en Ganskuijl), Schuilenburg, Liendert, Rustenbrug, Kruiskamp, Koppel en Soesterkwartier. Buurtsportcoach Ilona de Rooij over Fit in 10 weken: “we merken dat de wil er vaak wel is maar dat niet iedereen weet hoe dit het beste aangepakt kan worden. Daarnaast zijn er veel vrouwen die alleen samen met andere vrouwen willen sporten. Momenteel draaien er 13 vrouwen beweeggroepen in deze wijken en middels dit project willen wij voor iedereen een goede sport- of beweegmatch maken.”

Er is nog steeds plek om je voor fit in 10 weken aan te melden!
De afgelopen periode zijn er al verschillende fittesten afgenomen waarin de fitheid van de deelneemsters werd gemeten voor aanvang van het project. De komende 10 weken wordt gewerkt aan het actieve gedeelte. Naast workshops en lezingen kunnen de deelneemsters namelijk voor € 10,- een strippenkaart kopen waarmee zij 15 keer aan een sportactiviteit deel kunnen nemen. Ook kunnen de vrouwen één op één in gesprek gaan met de buurtsportcoach om specifiekere doelen te stellen. Op woensdag 27 juni is er een eind fittest in de Amerena met daaromheen verschillende activiteiten.

Aanmelden:
Email Ilona de Rooij via idrooij@sro.nl/ 06-24755685
Meer informatie is te vinden via www.buurtsportcoach.

Programma:
16 mei 10.30 – 12.00 uur    Lezing Healthy Sisters
Witte Vlinder, van Galenstraat 30

30 mei 10.30 – 12.00 uur    Workshop Assertiviteit & Leefstijl
Witte Vlinder, van Galenstraat 30

22 juni 10.30 – 12.00 uur    Workshop Traditioneel koken
Huis van Bartels. Wiekslag 50

27 juni 10.00 – 13.00         Eind Fittest + activiteiten
Amerena, Velduil 2

6 juli 10.30 – 12.00            Workshop Buitensporten
Skatebaan Amersfoorste Ijsvereniging
Bisschopseweg 117