Het was koud, net een graad boven nul. Maar de jongens en de meisjes uit de wijk kwamen naar de KVVA-velden. Hoera, we kunnen eindelijk spelen met andere kinderen! Hoera, er zijn vrijwilligers (opa’s, oma’s, papa’s en mama’s) die willen organiseren! Hoera, we kunnen ondanks de kou lekker een potje voetballen! Rond de zestig kinderen uit de wijk kwamen meedoen: kinderen uit de JO7, JO8 t/m JO12 – maar ook veel kinderen die of bij een andere club speelden of die club-loos waren. Meer dan zestig kinderen dus!

Barcelona, Arsenal

Om halfelf startte de wedstrijd: kinderen hoorden tot Liverpool, Chelsea of Arsenal – of tot Real Madrid, Barcelona of Atletico Madrid of ze speelden bij een Shalke04 of Bayern München. En het leuke was: de KNVB gaf een heuse subsidie om meer mogelijk te maken! Nu, dat was aan organisator Patrick Gerth goed besteed: die had gebeld met een verhuurder van springkussens. En op het terrein stonden dus naast zes goals, ook een echt springkussen voetbalveld en een penaltygoal. Nico Janssen, de kersverse secretaris van het KVVA-bestuur, deelde de teams op leeftijden in en daarna konden de kinderen spelen.

 

Van Hazes tot Hitzone

Van net buiten het terrein konden ouders toekijken. En over het terrein zelf schalde de muziek van André Hazes Junior, Daniel Lohues en de liedjes van Hitzone538. Natuurlijk moesten sommige kinderen even opgewarmd worden door papa of mama, maar er was zelfs een jongen bij die doodleuk in een T-shirt de kou wilde trotseren.

De club van West

Tijdens de lange pauze was er warme chocomel, was er limonade en aan het einde was er ook een zakje naturel chips. Natuurlijk was het gezellig – en de vrijwilligers waren ook in een opperbeste stemming. Het was überhaupt een bijzondere dag want ook stond de club breeduit in de krant met een interview met de voorzitter. ‘KVVA is schatplichtig aan het Soesterkwartier’ luidde het citaat bovenaan het artikel van de Amersfoortse Courant. En daarin stond ook dat de hoofdtrainer van het eerste blijft. Nu dat is goed nieuws: een getalenteerde JO19 staat te trappelen om straks of in het eerste of in het tweede elftal te spelen. En als beide elftallen sterk zijn, sterk blijven, dan is dat en leuk voor de spelers, en leuk voor de wijk! Want laten we wel wezen: we mogen trots zijn dat we in de wijk de voetbalclub van Amersfoort West huisvesten! Want als daar leuke vrijwilligers enthousiast willen werken, dan worden er leuke dingen voor de kinderen georganiseerd! En natuurlijk gaaf dat de KNVB de kosten van het toernooi wilde vergoeden!

Kikken dat we kicken!

Na een succesvolle, strakke Algemene Ledenvergadering, digitaal, na een topbezoek van onze burgervader aan de club (n.a.v. het oudejaarstoernooi), nu weer een succesje voor de club die moedig voorwaarts gaat! Want zowel ouders als kinderen applaudisseerden spontaan toen de organisatoren bedankt werden. Het enige smetje was een bloedneus, maar voor de rest blije, vrolijke gezichten (bij 1 graad boven nul!) Zoals gezegd: KVVA wil ombouwen – we verenigen (we zijn een plek waar mensen gezellig kunnen samenkomen), we veranderen (de tijd vraagt actie, vraagt om een bestuurlijke Freek in het Wild mentaliteit) en we voetballen dus… Ja, want wat was het dus gaaf, wat kikken, dat de kinderen konden kicken! Want laten we wel wezen: geen school, geen samenzijn met heel veel andere leeftijdgenootjes, dat gaat een kind, een ouder, niet in de koude kleren zitten. Samenkomen, het is zo nodig! Dat het voor ons op anderhalve meter moet, logisch. Maar voor kinderen wordt het wel heel schraal, zo. Gelukkig dus dat de KNVB extra geld gaf om het feestje op deze winterse dag extra warmte te geven. Supergaaf!

 

Voorzitter als stalmeester

En voor ondergetekende was het ook supermelig, want ik mocht de boel aan elkaar praten als een heuse Peter Houtman (de stalmeester van die andere volksclub in Nederland)!

Marc den Elzen – voetbalouder en tegenwoordig voetbalvoorzitter KVVA