Davidshof (2)_groterIn het indrukwekkende pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis is van 1 t/m 31 oktober het tijdelijk museum SMAAK te bezoeken. SMAAK is een museum door en voor senioren. Enthousiaste gastconservators hebben de kunstwerken uitgezocht. Ook een deel van de collectie van de Kunstuitleen Amersfoort is te bewonderen. U bent in oktober iedere dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis!

Op 17 oktober houdt Gemma Koerselman, medewerker van Kunstuitleen Amersfoort en kunsthistoricus, een lezing in het pop-up museum. Het thema van de lezing: ‘Wat is smaak en bestaat er wel een kunst-smaak?’ De lezing duurt van 13.00 tot 14.00 uur. Welkom! Toegang: € 5,-. Aanmelden kan via www.bibliotheekeemland.nl.

Kunstuitleen Amersfoort heeft een collectie van ruim 1100 werken. Hedendaagse werken in allerlei stijlen en technieken van bekende en onbekende kunstenaars zijn te leen. De lener kan op zijn gemak en in eigen tempo uitvinden welke kunststijl en welk soort werk het beste bij hem of haar past.