Donderdagmiddag 8 december Bij Bosshardt werd, een door hen georganiseerde, kledingruilbeurs druk bezocht. Er waren dan ook voldoende kledingstukken aangeleverd om te ruilen. Voor de ingebrachte kleding kreeg men een bonnetje waarop het aantal kledingstukken stond dat geruild kon worden.

De eerste klanten waren al snel naar binnen gegaan om hun kleding in te leveren en te kijken of er voor hun gading iets bij zat. En zo veranderde de eerste kledingstukken snel van eigenaar.

Er waren jassen, schoenen, tassen, truien, broeken, mutsen, sjaals, overhemden en pyjama’s op de tafels uitgestald van heel klein tot extra groot. Onder de diverse stukken ook een fraai gala jurkje.

Sommige van de kledingstukken waren nog nieuw in de verpakking. Maar ook de – kleine maat -sportschoenen leken nog nieuw te zijn.

Jong, en iets minder jongere mensen genoten van het gebeuren, de een haakte in voor de foto en de ander at lekker z’n lange vinger terwijl anderen liepen te zoeken naar iets van hun gading.

Er werd gepast en gemeten, en menigeen ging met handen vol richting de “afreken zone”. Een enkeling scoorde een nieuw kerst-outfit, een ander een nieuw passend overhemd, en iemand die een ziekenhuis opname voor de boeg heeft ging weg met een prachtige pyjama.

Vooraf en tussendoor werd er gezellig wat gedronken en onder het toeziend oog van de kerstman, gesnoept van de restanten van het sinterklaasfeest. Natuurlijk waren er genoeg mensen om als het gewenst werd (of niet) advies te geven. Toch bleef de sfeer gezellig en bijna feestelijk te noemen.

De kledingstukken die niet geruild werden konden aan het eind van de middag gedoneerd worden aan het Leger des Heils, zodat men niet met de eigen ingebrachte kleding, tassen of schoenen terug naar huis hoefde.

Dat er vraag is naar een kledingruilbeurs, blijkt wel uit het aantal bezoekers. Geslaagd was het deze keer zeker.

Verslag en foto’s (klik hier voor alle foto’s) : Nel Groenendijk