Het is een drukke bedoeling als de redactie met 4 personen zicht melden bij de Reset. Het jongerencentrum van het Soesterkwartier word aan de binnenzijde omgebouwd. Een groep ouders is druk bezig met de versiering, geluid test, drank, eten en zitplekken.

De Zomervakantie begint, tijd voor de oudste klassen om afscheid van elkaar te nemen. Vele vrienden en vriendinnen zullen elkaar op de nieuwe school weer terug zien. De ouders vonden het leuk om een afscheid disco te organiseren. De klassen-foto’s worden opgehangen. De luxe drankjes worden klaar gemaakt. Her en der wordt nog een stukje onkruid tussen de tegels weg getrokken. Kortom aan de ouders ligt het niet. De redactie trekt zicht terug naar een alternatieve vergaderplek in de Bomenbuurt, om na de start weer terug te komen.

Bij terugkomst in de Reset, blijkt het heel druk te zijn. De ouders hadden zich in de tuin verzamelt, ook daar zijn in de loop van de jaren vriendschappen ontstaan. Eenmaal binnen galmde het geluid uit de boxen, verzorgd door de MP3-speler van een van de ouders. “All the single lades” wordt door opvallend veel jongens mee gezongen. De meeste jongeren zijn op diverse plekken gezellig met elkaar de vakantie plannen aan het doornemen. Een enkeling waagt zich aan een kort dansje of een pose voor de fotograaf.

Na het bezoek, snel op de fiets naar huis. Opvallend dat aan de einde van de straat al geen geluid meer te horen is van dit feest.

Jan-Herman

De gehele foto-rapportage vind je hier