_DSC8803Zoals afgelopen weken wel duidelijk is geworden, heeft de jeugd uit het Soesterkwartier, vertegenwoordigd in de Kinderwijkraad zich bezig gehouden met “veiligheid” .

Gesteund door onder meer de Wijkagent en de scholen werd er recent actie gevoerd op de Noordewierweg.

De resultaten van het vooronderzoek, de actiemiddag en de ondersteuning van de wijkagent, zouden moeten leiden tot een confronterend gesprek met de Loco Burgemeester Hans Buijtelaar.

Waarom juist deze Wethouder. Wel het project Veiligheid Noordewierweg is niet nieuw. In 2014 heeft de voormalige Kinderwijkraad een zelfde actie gehouden. 8 april 2014 gestart, handtekeningen verzameld. Met de politie samen overtreders aan gepakt. En last but not least een verzameld protest stuk als petitie op 17 april 2014 plechtig aangeboden aan de Loco Burgemeester in het bijzijn van de Kinderwijkraad 2014 . Mocht iemand dat vergeten zijn, kijk even hier. http://www.soesterkwartier.info/?p=11636. En mocht U ook vergeten zijn wat er afgesproken is toen der tijd,lees even het verslag. En dan tot de conclusie komend dat alle beloftes en toezeggingen in 2014 ” Loze uitspraken waren”.KWR (56)

Naar aanleiding van de actiemiddag werd er getracht een afspraak te maken met “het Stadhuis” En dan wel de de verantwoordelijke Wethouder. Deze Kinderwijkraad heeft het stokje van de vorige over genomen en laat zich niet zomaar wegsturen. Echter de gevoerde correspondentie met het Stadhuis, levert alleen standaard tekst op van “We doen ons best U binnenkort te beantwoorden” Of belt U later nog eens.

De directe twitter berichten van de redactie aan betrokken Wethouder hebben ook geen resultaat.

Ach  nu we toch bij de besprekingen zijn van het beleidsplan Oliemolenkwartier, de voormalige Wethouder Soesterkwartier Menno Tichelaar aangesproken, alsmede de wijkmanager Soesterkwartier.

Beste Wethouder, de  Kinderwijkraad en het Jeugd Persbureau Soesterkwartier houden U aan Uw belofte gedaan op 17 april 2014

_DSC8776Daar waar de basisscholen Soesterkwartier, zich bezig hielden met de Democratie, de oprichting en verkiezing van de Wijkraad door de jeugd. Lessen werden gevolgd in bestuursvormen en aanspreek mogelijkheden wat je Democratie mag noemen, wordt dit toch een vervelende nasleep van een serieus project. Hoe leggen wij dit uit Wethouder.

Het getuigd niet echt van betrokkenheid met de kinderen van het Soesterkwartier die een veilige manier willen om van en  naar school te kunnen.

Donderdagmiddag is er weer actie. Maar dan aan de andere kant van het spoor..

img_4

Karel van Rooy