kinderwijkraad portretNa de plechtige installatie gisteren 18 februari 2015 in de Kubus door de Fractie voorzitter van een politieke partij, moest er vandaag gelijk gewerkt worden.

De centrale werkruimte van basisschool ’t Anker was voor de gelegenheid nu het decor voor de nieuwe Kinderwijkraad 2015.  Sommige wat onwennig en anderen zeer zeker van hun zaak, namen ze stuk voor stuk plaats in deze ruimte.

Van de 15  nieuwe leden van de Raad waren er  3 afwezig door ziekte of een andere dringende reden.Deze zullen later in de groepsfoto worden bijgeplaatst.

Wat is de bedoeling zo,n eerste samen zijn met de Kinderwijkraad. Gaan we er gelijk de beuk er in gooien met de besproken onderwerpen, of hoe werkt het eigenlijk.

Het werd een subtiele kennismaking middag. Een soort speed daten maar dan anders. In zo,n 5 minuten tijd moesten de raadsleden elkaar interviewen en zoveel mogelijk te weten komen van elkaar.

Untitled 1Dus ook de leidinggevende deden mee en kregen de nodige vragen te verwerken met soms verrassende  onderwerpen.

Van de zijde van de redactie wijkwebsite is een eerste aanvang gemaakt met de verdere oprichting van het kinder Persbureau Soesterkwartier. Een 5 tal kinderen zullen de workshops en opleiding tot juniorjournalist gaan volgen.  We hopen binnen enkele weken met deze verslaggevers op stap te kunnen naar dezelfde onderwerpen als die vanuit volwassenen hoek worden gedaan. Alleen nu gezien vanuit het gezichtspunt van de kinderen. De intentie is, deze aspirant journalisten voor langere tijd en zelfs tot ver na de basisschool te behouden voor de redactie Soesterkwartier.

DSC_4731Dien ten gevolge zullen er ook de benodigde  investeringen moeten plaats vinden.

Deze middag was er in ieder geval een, van een prettige kennismaking. Het noteren van elkaars gegevens, foto,s  en  e-mailadressen .  Nog even werd aandacht geschonken aan de lijst met “nog te doen”zaken.  Volgende week is er vakantie, maar op 2 maart gaat in ieder geval het kinder Persbureau van start, gevolgd door de Kinderwijk Resto op dinsdagmiddag en de Kinderwijkraad op woensdagmiddag.

Untitled 3 Untitled 2 Untitled4Verslag/foto’s Karel van Rooy

Foto-reportage