DSC_2806De vakantieweek van  Speeltuin Soesterkwartier, kende vandaag toch wel een bijzonderheid. Geen “te doen”dingen, of andere activiteiten in de speeltuin zelf, maar een volle bus met “kids”naar de Julianatoren.

De planning was om om 10.30 uur met een bus vol ( 60 deelnemers) te vertrekken en al voor 10.00 uur verzamelden zich meerdere ouders en hun kroost in de speeltuin.  rug-tassen werden nog gecontroleerd of er wel genoeg in zat. Hopelijk zonnebrand spullen daar het een prachtige dag zou worden en natuurlijk een snoepje en drinken.

DSC_2718Dat laatste was niet geheel noodzakelijk daar er tassen met drinken en chips/snoep werden meegenomen.

Binnen verzamelden zich de begeleiders en werden de kinderen (op papier) ingedeeld in groepen. Elke begeleider kreeg 4 a 5 kinderen en twee begeleiders samen vormden dan een geheel met 10 kids. Manie ter Wal, die de briefing deed,DSC_2740 haalde alle gemaakt afspraken nog even aan. Hoe laat er werd gegeten en waar. Waar verzamelen en hoe laat weer terug.

DSC_2808Als een waar touroperator werd alles door Manie verder besproken en rond 10.30 kwam ook de extra grote bus voorgereden. Ouders, oma’s en opa’s namen afscheid van hun kroost en de begeleiders vormde hun aangewezen groepen.

DSC_2767Nog even poseren voor de bus voor de fotografen, dan een gezamenlijke foto en de bus was bijna beschikbaar.

Ook de chauffeuse had nog een paar mededelingen, zoals het feit dat de bus voorzien was van donkere raamfolie en het geen enkele zin had om vanuit de bus te zwaaien naar ouders of bekende. Immers die zagen niets. Dan de uitleg over de veiligheidsgordels die iedereen verplicht om moest.DSC_2777 De tassen met drinken/snoep zeker in de bus waren aangeland en iedereen een plek gevonden had, was het tijd om te vertrekken.

DSC_2804Een klein mankelementje aan de toegangsdeur moest door de chauffeuse worden opgelost. Een van de “uitzetstangen” wilde niet mee en bungelde wat naargeestig onder de bus. Na wat pogingen tot reparatie, was ducktape de noodoplossing en tegen 11.00 uur vertrok de bus, onder luid getoeter, richting Apeldoorn.

DSC_2767

Vertrek foto’s en verslag Karel van Rooy.

Het verloop van de dag en de terugkomst zijn door de redactie niet gevolgd. Uit de toegezonden foto’s ( Anita ter Wal) blijkt een gezellige en vooral ontspannen sfeer. Na verluid was het een “super”dag.

Of zoals ons Jeugd Persbureau lid Salim later schreef

Speeltuin Soesterkwartier organiseerde een leuke dagje uit. Het was ideaal voor de kinderen die niet op vakantie gingen en heel gezellig voor kleine kinderen. Vooral het weer was erg goed, het was niet zo druk. Ik denk dat iedereen zich heeft vermaakt en we hopen dat volgend jaar weer zo iets wordt organiserend door de speeltuin Soesterkwartier.

Bedankt Speeltuin Soesterkwartier

Groetjes
Salim labboui

 

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8)