Kijkdozen, kijken naar -, en in dozen.

//Kijkdozen, kijken naar -, en in dozen.

Kijkdozen, kijken naar -, en in dozen.

Zaterdag 9 November, Het is druk in de St. Bonifaciusstraat, te zien aan het aantal fietsen dat geparkeerd staat. Groot en klein, oud en jong allemaal gekomen voor de opening van de tentoonstelling over kijkdozen in het Wijkmuseum.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de ABC-Scholen. Deze werd dan ook bijgewoond door vele jonge bezoekers in de leeftijd van de Basisschool. Zij hadden dan ook een belangrijke taak bij de opening: twee van hen deden het woord bij toerbeurt, terwijl acht anderen bij de verschillende vitrines stonden om op het moment suprême de gordijnen van de kasten af te halen.

Na de onthulling werd eerst nog een korte toelichting gegeven over de – door de kinderen – gemaakte kijkboekjes. Daarna was er dit keer geen proost, de kinderen hadden het drinken allang op. De kinderen mochten een snoepprikker van het ronddraaiende plateau pakken, en dat gebeurde snel.

Het draaiende plateau is overigens aangeleverd door een bewoner van Zeeland die het na een oproep van het Wijkmuseum kwam brengen per trein, waarvoor grote dank!

Men kon gelijk gaan kijken naar alle vormen en soorten van kijkobjecten. Sommige staan op ooghoogte voor de meeste volwassenen en dat is maar goed ook, ze zijn duidelijk voor 18+

Er zijn opvouwbare, uitklapbare en ingebouwde kijkobjecten met een grote variatie aan inrichting. Sommige proffessioneel andere puur creatief denk- en handwerk. Ook de door de kinderen gemaakte kijkboekjes varieren van hobby, woonomgeving tot kermis.

Alles bij elkaar een leuke tentoonstelling die mede door de samenwerking van jong en oud (en alles wat daar tussen zit) een breed publiek aan zal spreken.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk

Door |2018-11-10T17:50:24+00:00zaterdag, 10 november 2018 |1 Reactie

Eén reactie

  1. gezina 10 november 2018 om 19:29 - Antwoorden

    Dank Nel , de titel is grandioos gevonden . Alleen de kijkers weten wat daarmee bedoeld wordt . Het was een geslaagde opening , vooral de kinderen en hun ouders genoten van deze eerste expositie van en voor kinderen . Dit was de kubus en het Anker en de Magneet kunnen nu niet achter blijven !!

Geef een reactie