KerstVerlichtingRoute
Dé fietsroute langs alle mooi versierde kerst-huizen en straten in het Soesterkartier. Vrijdag 18 december tussen 17.00 en 20.00 uur kun je de route ophalen bij de kerstboom voor de Emmaüskerk. Je fietst de route op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met je huishouden/gezin en/of partner.
Zet je kerstmuts op en doe mee! Wij zorgen voor muziek langs de route en de kerstman is er ook. Bewaar je afstand tot elkaar, dan blijft het corona-proof!
Overdag gaan kinderen hun fietsen versieren in de Verkeerstuin.
Met hun glow-in-the-dark stalen (c)rossen zij door de wijk en verlichten de straten.
St. Joris, de beschermheilige van onze stad, neemt je mee op zijn verlichte drakenpad.

De bewoners die langs de route wonen krijgen een flyer in de bus. Met daarop een draak met harten. We zouden het leuk vinden als ze de harten uitknippen en de draak plakken op een glazen pot met een waxinelichtje. Als ze dan de potjes voor het raam of op straat zetten ontstaat er een lint met lichtjes. Op deze manier willen we ook een link leggen met St. Joris (de beschermheilige van onze stad) en de Draak. De draak staat symbool voor de draken op je pad. Je onvrede, boosheid en angsten. Zet de draak voor je raam en je hart en de wijk verlicht. Een mooie kerstgedachte vinden wij.

Dit is een samenwerking van Hedy Vermeer, Francien Hoving van DeKunstisVerbinden. Mariska Jacobi van iaMeventz en ABC Soesterkwartier.
Voor meer info check de facebookpagina van iaMeventz.