Op zaterdag 22 december geeft het Christelijk Gemengd koor Cantate Deo uit Amersfoort o.l.v. Peter Eilander een kerstrecital in Engelse stijl. In de Sint-Joriskerk te Amersfoort krijgt het koor medewerking van de befaamde solisten Julian Hartman en Ludwig van Gijsegem, van pianist Jaap Eilander en de internationaal gelauwerde organist Malcolm Archer. De opening en sluiting wordt verzorgd door ds. W.J. Dekker uit Amersfoort. De toegangsprijs bedraagt € 15,-. In de voorverkoop (www.cantatedeo.nl of 033-2454999) bedraagt de toegangsprijs € 12,50. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Het concert begint om 19.30 uur.
Engeland kenmerkt zich onder andere door een imposante koortraditie. De befaamde jongenskoren zijn wereldwijd bekend. Ook in Nederland lijkt deze koortraditie steeds vaker weerklank te vinden. Cantate Deo heeft haar jaarlijkse kerstrecital in het teken gezet van deze traditie. De kerstcantate ‘Bethlehem’ van John Henry Maunder (1858-1920) staat centraal in Amersfoort. Een imposant werk waar de orgelbegelei-ding van voormalig organist van de St. Pauls Cathedral in London Malcolm Archer, een extra Engels tintje aan geeft. Naast deze cantate klinken er bekende kerstliederen met samenzang en verzorgt Jaap Eilander met de twee solisten een vocaal intermezzo.
Cantate ‘Bethlehem’ De cantate ‘Bethlehem’ beschrijft drie taferelen rondom de geboorte van Jezus. In het eerste deel klinkt de engelenzang en beschrijft Maunder de reis van de herders naar de stal in Bethlehem. In het tweede deel laat hij de reis van de wijzen en de geschenken die ze aan Jezus geven weerklinken. Het derde deel beschrijft ons het bezoek in de stal en de vergeving van de zonden. Dit alles mondt tenslotte uit in een aanbiddende lofzang: Komt, laten wij aanbidden, die Koning!

Cantate Deo uit Amersfoort

Beluister audiofragmenten