unnamed24thDe kerstdagen zijn achter de rug en dat betekent dat het binnenkort tijd wordt om de kerstboom af te tuigen. De chimpansees, olifanten, tijgers en beren van DierenPark Amersfoort weten wel raad met de bomen. Zondag 4 januari kan iedereen zijn onbehandelde kerstboom bij het park inleveren voor de dieren.

Kerstbomen zijn erg populair bij de dieren om aan te knagen, mee te spelen en om de nagels aan te slijpen. Gedurende de dag zullen de dierverzorgers de kerstbomen aan de verschillende dieren geven en bezoekers meer vertellen over verrijking. ”De drie tijgerwelpjes zullen dit jaar vast veel bomen krijgen,” vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ”Op die zondag vieren de beren Kokkie en Peppie hun twintigste verjaardag, dus dat wordt nog lastig kiezen.”  Het park verblijdt haar bewoners al ruim vijftien jaar met kerstbomen en ieder jaar betekent dat weer dolle pret voor de dieren.

unnamed (3)Het DierenPark biedt de dierenbewoners in haar park verrijking aan om het natuurlijke gedrag van de dieren te stimuleren. De dierverzorgers zullen uiteraard opletten dat het onbehandelde bomen betreft. Bomen met nepsneeuw of brandwerend materiaal kunnen niet worden ingeleverd. Ook mogen er geen versieringen, spijkers of andere onnatuurlijke materialen in de boom zitten. Het formaat van de boom maakt niet uit, want de dieren zetten er graag hun klauwen in. Als bedankje krijgen de bezoekers op de dag van de inzameling per kerstboom € 5,- korting op de toegangsprijs van DierenPark Amersfoort.