SamenwerkenOp donderdagavond 19 februari organiseert de Taakgroep Kerk en Samenleving van de Raad van Kerken Amersfoort de tweede bijeenkomst over de veranderingen in zorg en welzijn. Deze keer in het Soesterkwartier.
Zorg en welzijn moet snel, dichtbij huis en met vaste contactpersonen gegeven worden. Dat is de uitdaging waarvoor het Wijkteam Soesterkwartier staat. Het is een nieuwe, decentrale manier van werken om mensen te ondersteunen bij hun vragen en zorgen. Ook de Stip, de Informatiewinkel in de buurt, is hierbij betrokken. Kerken en diaconieën zijn op zoek naar hun rol in deze veranderingen. De inleiding van Paul van der Harst, predikant van de Emmauskerk, heeft als titel ‘Een huis in de buurt’. Coördinator van het Wijkteam, Tineke Bos, vertelt hoe de nieuwe manier van hulpverlening dichtbij er in de praktijk uitziet. Marieke Broersma, projectleider Stips bij Ravelijn, vertelt over de ervaringen van de Informatiewinkel in het Soesterkwartier.
De bijeenkomst is voor wijkbewoners, vrijwilligers en professionals in zorg en welzijn en gemeenteleden van de kerken in het Soesterkwartier.
Doel van de avond is ontmoeting, informatie uitwisselen en verkennen hoe er samengewerkt kan worden.
De bijeenkomst is in De Emmauskerk, Noordewierweg 131 en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 staat de koffie klaar!
Opgeven via dowamersfoort@solcon.nl