iso zuidoost kleurDe initiatiefnemers van de nieuwe duurzame buurt Soesterhof willen zich aan u voorstellen. Vanaf 9 februari organiseren ze maandelijks een eetcafé in de Verkeerstuin. Alle geïnteresseerden en zij die zich willen aansluiten bij het project zijn van harte welkom.

Tijdens sommige eetcafés wordt er een presentatie gegeven over een onderdeel van het project. De eerste editie staat in het teken van duurzame materialen en begint om 16.30 uur en eindigt rond 19 uur. Deelname is gratis, kinderen zijn ook welkom.

Groen en divers

De Soesterhof moet verrijzen op de Amersfoortse Wagenwerkplaats, tussen de Soesterweg en het spoor. De huizen moeten zo veel mogelijk energieneutraal gebouwd worden, met duurzame materialen op schone grond. De buurt krijgt een divers karakter, met mensen met verschillende gezinssamenstellingen en leeftijden in huur- en koopwoningen.

Momenteel zorgen 20 actieve leden voor uitvoering van de plannen. Ze zijn in gesprek met

onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS (de eigenaar van de grond). De komende maanden wil de groep grote stappen zetten in de aankoop van de bouwlocatie. Er is nog ruimte voor geïnteresseerden die in deze wijk zouden willen wonen en willen meehelpen om de plannen verder te ontwikkelen.

Samen eten

De eetcafés vinden plaats in een afgesloten, verwarmde ruimte. Toch is het verstandig om warme kleding mee te nemen. Er is geen catering, en dat is maar goed ook: iedere deelnemer

neemt zelf iets te eten (plus bestek) mee. Een verrassende en gevarieerde maaltijd is dus gegarandeerd. Voor glazen en kopjes wordt gezorgd.

De Verkeerstuin bevindt zich op de Wagenwerkplaats. Adres: Soesterweg 312, Amersfoort. Meer informatie vindt u op www.soesterhof.nl of op Twitter: @soesterhof