Zaterdagmorgen 18 januari 2020 10.00 uur, KV de Meerschuimers is aanwezig in de grote zaal van speeltuinvereniging het soesterkwartier. Na een bakje koffie werden de spullen tevoorschijn gehaald om de zaal binnen enkele ogenblikken van naam te doen veranderen, de rest van de dag is dit de leutbunker van KV de Meerschuimers. De fotograaf was hier enkele ogenblikken om wat plaatjes te schieten van dit moment.

Om 20.00 uur zou het feest losbarsten, langzaam druppelen de verschillende verenigingen binnen. De meesten nieuwsgierig van wat er komen gaat. Van te voren was aangekondigd dat Kees Haak ( zoon van…….) samen met Roland Verstappen de videoclip komt opnemen van zijn nieuwste carnavalshit Bier en Bitterballen. Wat later dan gepland arriveerde de hoofdpersonen van de clip samen met zijn gevolg. Zo tegen negen uur kwamen de artiesten en cameraman het podium op om de gang van zaken door te nemen, de hit Bier en Bitterballen zou drie tot vier keer gezongen worden tijdens deze optredens werden dan de opnames gemaakt die later gemonteerd zouden worden. Kees Haak kreeg een mooi shirt van KV de Meerschuimers. De laatste aanwijzingen werden gegeven en de show ging van start, met tussentijdse aanwijzingen schalde dit lied vier keer door de luidspreker, daarna was de cameraman tevreden en kon dan ook eindelijk het bier en de bitterballen doorkomen, hier werd gretig gebruik van gemaakt, want na zo vaak de tekst gehoord te hebben kreeg je wel dorst en kreeg je wel trek in een bitterbal, de heer en dames van de catering uit de speeltuin had hiervoor perfect gezorgd en goed getimed kwamen de ballen dan ook door, met behulp van de olifant??? olifant??? ja u leest het goed olifant, luister het liedje en u begrijpt het. Kees zong nog enkele liedjes en zette de zaal compleet op zijn kop, zeker met als laatste de hit Honkie tonkie pianissie, eerst een grote hit van zijn vader Nico, en enkele jaren terug van Kees. Hierna werden ze met de complete crew op het podium geroepen en werden er zoals dat gebruikelijk is in de carnavals wereld de nodige plichtplegingen uitgevoerd…… hierna verdween het gevolg snel naar het zuiden van Brabant hier stond het volgende optreden op het programma. Deze nieuwe hit bekijken? klik op de volgende link:

https://www.youtube.com/watch?v=9FC-BsptXaQ

 

 

Het feest in de leutbunker ging door, muziek, plichtplegingen een druk programma! Tussendoor kwamen ook enkele dansmariekes op de voorgrond, de prinsen allemaal op het podium de dansmariekes ervoor, een perfectie dans, waarbij de benen hoog in de lucht gingen hoort toch bij elk carnaval? Dat iedereen het hiermee eens was was ook wel te merken aan het publiek!! Zij mochten allemaal op het podium komen bij de prinsen en de persoonlijke onderscheidingen werden uitgereikt, wel verdiend dames, een klasse optreden neergezet!

 

Jeffrey & Jeffrey, de ‘muziekmakers’ van de avond pakten ook zoals wij van ze gewend zijn de microfoon erbij en zetten ook de zaal op hun kop! De gang zat er goed in en er werd nog geruime tijd doorgefeest, een korte onderbreking voor de verloting, een feest als dit kost tenslotte een hoop geld nietwaar?

 

KV de Meerschuimers mag terug kijken op een mooi geslaagd Hofbal in hun enige echte leutbunker!

De volgende activiteit van de Meerschuimers is het gezinsbal op zaterdag 15 februari om 14.00 uur. U bent van harte welkom!

 

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel